Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:14:55

Виконком міської ради схвалив Міську цільову програму розвитку бібліотечної справи в м. Чернігові на 2016-2021 роки

20.08.2015   08:52

Виконавчий комітет міської ради на засіданні 18 серпня під головуванням секретаря міської ради Владислава Кухаря схвалив Міську цільову програму розвитку бібліотечної справи в м. Чернігові на 2016-2021 роки.

Проект Міської цільової програми розвитку бібліотечної справи в м. Чернігові на 2016-2021 розроблений управлінням культури міської ради на виконання низки законів України, указів Президента України, постанов ВР України та Кабінет Міністрів України, а також, «Положення про проведення атестації працівників підприємств, установ, організацій та закладів галузі культури та рішення Чернігівської міської ради «Про Міську комплексну програму «Культура і мистецтво м. Чернігова. 2011-2015 роки».

Програма спрямована на втілення політики держави у сфері бібліотечної справи, посилення матеріально-технічної бази й технологічної інфраструктури, підвищення якості бібліотечного обслуговування.

За інформацією начальника управління культури Юрія Ткача, у м. Чернігові з 1976 р. діє міська комунальна централізована бібліотечна система. До її структури входять центральна бібліотека ім. М. Коцюбинського, центральна бібліотека для дітей ім. О. Довженка, вісім бібліотек-філій, що обслуговують дорослих, і три бібліотеки-філії, що обслуговують дітей. Діяльність МЦБС забезпечують 69 кваліфікованих штатних бібліотечних працівників.

Бібліотеками МЦБС користуються 35 тис. читачів, з них: 65 % - діти, юнацтво та молодь. Щорічна відвідуваність бібліотек МЦБС становить понад 300 тис. відвідувань, у тому числі: понад 70 тис. відвідувань сайтів і блогів бібліотек, понад 16 тис. відвідувань масових заходів.

Станом на І півріччя поточного року книжковий фонд бібліотек становить понад 400 тис. примірників. Передплачується близько 300 назв журналів і газет на суму 80 тис. грн. Обсяг власних електронних баз даних – понад 100 тис. записів.

Ю. Ткач назвав основні проблемні питання, що гальмують розвиток бібліотечної справи й потребують вирішення – застаріла матеріально-технічна база, значна фізична й моральна зношеність меблів та устаткування, невідповідність локальної комп’ютерної мережі сучасним технологіям.

Реалізація Програми, на думку начальника управління культури, сприятиме позитивному й динамічному розвитку бібліотечної справи у місті, створить умови для статутної діяльності МЦБС, дасть можливість сформувати новий бібліотечний простір.

Виконком міської ради доручив управлінню культури внести цільову програму розвитку бібліотечної справи на розгляд міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини