Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:50:41

Під час фестивалю живої історії "Княжа брама" в Чернігові відтворять середньовічні бої вікінгів

21.07.2015   17:44Агенцiя

25 липня в Чернігові відбудеться міжнародний фестиваль живої історії слов’яно-скандинавської культури «Княжа брама».

У Чернігівській міській раді під керівництвом Станіслава Віхрова відбулося засідання оргкомітету з підготовки та проведення фестивалю. Участь у заході взяли представники структурних підрозділів міської ради, історики-науковці, громадські активісти.

Із попереднім планом основних заходів з проведення фестивалю живої історії ознайомив присутніх заступник начальника управління стратегічного розвитку та туризму Юрій Сухомлін. За його повідомленням, передбачається приїзд норвезької делегації, зокрема учасників клубів історичного фехтування Королівства Норвегія, які братимуть активну участь у заходах.

Станіслав Віхров закликав учасників наради ретельно узгодити сценарій, аби провести свято на гідному рівні. «Міжнародний фестиваль живої історії слов’яно-скандинавської культури такого рівня за участю іноземних гостей, нащадків справжніх вікінгів уперше влаштовується в Чернігові», — підкреслив Станіслав Віхров. На його переконання, такі заходи сприятимуть організації змістовного дозвілля чернігівців та залученню до відвідування нашого міста більшою кількістю туристів.

Засновник клубу практичної історії «Князь Чорний» Олег Ярошенко повідомив учасникам наради, що жителі й гості міста зможуть не тільки спостерігати за яскравим видовищем реалістичного відтворення боїв Середньовіччя, а й взяти активну участь у стрільбі з аналогів середньовічних луків, метанні списів та майстер-класах із фехтування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини