Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:34:33

У Чернігові відбудеться міжнародний фестиваль живої історії слов'яно-скандинавської культури «Княжа брама»

16.07.2015   22:39Агенцiя

Чернігів належить до найдавніших міст Європи. Його історія сягає в глибину більше XIII століть. Уже під 907 роком Чернігів згадується як друге місто Русі після Києва. Під час свого розквіту Чернігівське князівство мало територію, що за своїми розмірами не поступалася найбільшим країнам Європи.

Важливу роль у розвитку Чернігівського князівства зіграли представники скандинавських народів. Численні археологічні та письмові дані говорять про вагомий внесок, який залишили нормани у розвитку Давньоруської держави.

Навколо міста Чернігова знаходяться численні археологічні пам'ятники, що свідчать про перебування скандинавів на цій території, серед яких: Шестовиця, Виповзів, Листвен, Рогоща та інші.
Традиційно в місті Чернігові та регіоні проводяться численні фестивалі слов'яно-скандинавської культури, як «Коровель», «Київська Русь», «Листвен-фест», «Мстислав-фест».

Саме тому ... 24 - 25 липня у Чернігові відбудеться міжнародний фестиваль живої історії слов'яно-скандинавської культури «Княжа брама».
Організаторами фестивалю виступають: управління стратегічного розвитку міста та туризму, управління культури та управління освіти Чернігівської міської ради спільно з клубом історичної реконструкції «Князь Чорний».
Чим же відрізнятиметься цей фестиваль від інших? В рамках проведення фестивалю планується приїзд делегації Королівства Норвегія, в складі якої будуть учасники клубів історичного фехтування. Так що вперше в Чернігові на подібному заході будуть присутні СПРАВЖНІ варяги клубу «AgderVikinglag».
Також очікуються представники клубів військово-історичної реконструкції «Берсерк», «Сталевий Бук» з міста Чернівці, «Рарог» з Нової Каховки, «Варуфорс», «Кенугард», «Вевериця», «Кітеж», «Яртур» з Києва, «Град Кривецький» з Кривого Рогу. Планується приїзд гостей і з  Республіки Білорусь. Ну і, звичайно ж, будуть широко представлені історичні реконструктори нашого міста.

Основне дійство відбудеться 25 липня:
- З 10.00 на Алеї Героїв відкриється містечко майстрів;
- 12.00 - 17.00 на Алеї Героїв пройде виступ клубів живої історії та історичного фехтування. Приміряти обладунки і спробувати свої сили зможуть усі бажаючі;
- 14.00 - 17.00 все на тому ж місці відбудуться виступи творчих колективів;
- 19.00 - 22.00 - творча програма переміститься в табір учасників.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини