Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:03:50

Народний театр "Ілюмінатор" та дитячий театр "Слово" повернулись із престижними нагородами. ФОТО

20.06.2015   14:24Агенцiя

Завершився мистецьки-патріотичний проект «Тільки люди…»

Його під патронатом Голови Чернігівської облдержадміністрації Валерія Куліча реалізовували Чернігівський міський молодіжний Народний театр «Ілюмінатор» (художній керівник – Олександр Норов) та Дитячий театр «Слово» Карильської ЗОШ І-ІІІ ст. Коропського району (художній керівник – Валентина Приходько).

Метою проекту було з’єднання півночі і півдня нашої незалежної держави через дитячу та юнацьку творчість, ствердження споконвічних цінностей Людяності, Добра і Милосерддя. Як і планувалось, творча команда двох театрів дала дві вистави в Коблевому.

Спектакль театру «Ілюмінатор» талановитої молодої режисерки Катерини Пономаренко «Пост-скриптум» у досить камерному колі був представлений у пансіонаті «Колос», і на відміну від нього, спільна вистава «Ілюмінатора» і «Слова» «Крутий Заєць» (режисер вистави і керівник проекту Ростислав Дикий) гралась на відкритому майданчику біля пансіонату «Днестр», зібрала велику кількість бажаючих подивитись історію зайця-задаваки, і юні актори почули дуже схвальні відгуки глядачів від наймолодших дітей до людей поважного віку. Чи не найдорожчим з них був голосний вигук маленького хлопчика, звернений до зайців, які уходили: «Візьміть і мене з собою». Або коли 4-5 річний глядач після вистави підійшов до Лисиці і сказав: «Більше ти нікого не їстимеш, зрозуміла?»

12 червня, як і було заявлено, обидві вистави проекту «Тільки люди…» були представлені у програмі завершального Х Міжнародного відкритого фестивалю дитячих та молодіжних театрів «Південні маски» у Миколаєві. У 6 із 10 театр «Ілюмінатор» брав участь (і у 2 разом із своїм юним другом – театром «Слово»), гідно представляючи наш південно-сіверський регіон.

От і цього разу журі високо оцінило обидві роботи молодих режисерів, відзначивши оригінальність, проникливість та особливий колорит сценічної стилістики щодо вистави «Пост-скриптум», а також щирість, непідробність, глибину і самобутність режисерського задуму і високу акторську майстерність, що їх продемонстрував спектакль «Крутий Заєць».



Вистава «Пост-скриптум» здобула Бронзову маску (це третя позиція за участі 34 колективів), а виконавець ролі Крутого Зайця карильський школяр Максим Бабюк став переможцем у номінації «Найкраща чоловіча роль». Досить достойні результати, та не це головне.



Головне – що в учасників проекту «Тільки люди…» залишились не лише теплі, різнокольорові, хвилюючі спогади, а й відчуття вкрай важливої справи, яку ми разом здійснили. Ми відчули: наша прекрасна, щедра, багата духовними скарбами Україна – єдина і неподільна, хто б нам із-за кордону не нав’язував вигадані психологічні, мовні, етнічні бар’єри, їх насправді не існує. І дитяча творчість – та золота ниточка, яка серед інших скріплює її єдність і міцність.

Олександр Норов,
художній керівник Чернігівського міського
молодіжного народного театру «Ілюмінатор»

cult.gov.ua

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.