Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 10:10:33

Вийшов перший відновлювальний номер газети "Сіверщина"

03.06.2015   07:20Агенцiя

"Ми переможемо!" - такими словами відкривається перше число газети "Сіверщина", яке нещодавно побачило світ після року вимушеного мовчання.

Правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, попри відсутність будь-якого фінансування згори чи збоку, знайшло можливість, дякуючи добрим людям, почати відновлення "Сіверщини".

Перше число її вийшло накладом тисячу примірників і значить загальне порядкове число - 1076. Стільки номерів вийшло газети за більш, ніж 20-річне її існування.

У першому відновлювальному числі - стаття голови обласної "Просвіти" імені Т.Шевченка Василя Чепурного, де говориться: "закриття газети "Сіверщина" в час війни - відверта і пряма диверсія проти українського інформаційного простору. Ми знаємо хто її здійснив, хоча й прикриваються вони патріотичними гаслами та навіть допомагають фронту.... зараз ми починаємо новий процес реанімації газети. Ще важко говорити, як це буде і як довго протягнеться процес ремісії, говорячи медичною мовою. Але ми впевнені - газета, яка стільки зробила для української нації (один вихід Чернігівщини з "червоного пояса" чого вартий!) мусить жити".

У номері - статті "Начальник культури судиться з "Просвітою", "Водій-ас врятував більше 70 бійців", "Письменниця живе в селі" тощо. А ще - розповідь про те, як Москва за хабар купила нашу Церкву, дослідження судді апеляційного суду Івана Баглая "Гоголь був ще й юристом", інтерв'ю з о. Євгеном Ордою "гірські чеченці повісили ікону Богородиці на своєму наметі". Газета дає перелік уродженців області, що загинули на війні з Росією - публікація зветься "Запалимо свічу пам'яті".

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.