Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:33:27

Обласна креатив-лабораторія Бібліо-профі

30.05.2015   11:28Агенцiя

В обласній бібліотеці для дітей ім.М.Островського розпочала роботу обласна креатив-лабораторія «Бібліо-профі», де навчатимуться працівники дитячих бібліотек області. Тема першого заняття – «Сучасна дитяча бібліотека в контексті партнерства заради дитини: промоція дитячого читання молодших школярів».

Патріотичне виховання дітей і підлітків в умовах сьогодення – найважливіше завдання дитячих бібліотек. Саме тому на початку заняття нову книгу до 70-річчя визволення України та 70-річчя Перемоги у Другій Світовій війні «Йшли у бій молодими» презентував Лисенко Володимир Іванович, член національної спілки журналістів – упорядник книги.

Понад 250 статей про фронтовиків-земляків, чия молодість припала на буремні роки Другої Світової війни, розповідають про бойову юність. Від імені обласної Ради та колективу авторів В.Лисенко подарував кожній дитячій бібліотеці Чернігівщини цю унікальну книгу.

Цю ж тему продовжила і відео-розповідь «Пелюстки живого вогню» про подвиги юних героїв Чернігівщини у Другій Світовій війні, яку дуже цікаво і емоційно провела головний бібліограф Казакова Лариса.

В центрі уваги експрес-інформації директора бібліотеки Тамари Клюй за матеріалами засідання президії Української асоціації працівників дитячих бібліотек були професійні бібліотечні питання; діалогу-консультації «Промоція читання молодших читачів в сучасній дитячій бібліотеці» Тянутової Тетяни, завідувачки відділу обслуговування молодших школярів.

Всі учасники креатив-лабораторії познайомилися з практикою впровадження інноваційних форм роботи, яка сьогодні активно впроваджується в роботу дитячих бібліотек; зокрема відеовиставкою для дітей молодшого віку; переглянули відеовиставку «Козацька душа України».

Жвавий інтерес у учасників навчання викликала робота бібліо-кафе «Книжкова смакота», яке дуже любить малеча в обласній бібліотеці для дітей; сьогодні бібліо-кафе – нова незвичайна форма прилучення малюків до читання.

Працівники відділу обслуговування молодших читачів охоче знайомили гостей з дитячих бібліотек області зі своїми цікавими надбаннями, інноваційними формами, а ті в свою чергу, поділилися своїм цікавим досвідом, все це творчо використовуватимуть в подальшій роботі на місцях.

З новим електронним виданням Національної бібліотеки України для дітей «Бібліотека у форматі Д0» присутніх ознайомила завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Олена Волченко.

Така велика обласна бібліотечна «рада» професіоналів, ми впевнені, допоможе дитячим бібліотекарям Чернігівщини по-сучасному підійти до вирішення актуальних питань роботи з дітьми в бібліотеках області.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.