Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:20:29

Зустріч у бібліотеці з головним редактором видавництва "Фонтан казок", письменником Іваном Андрусяком і дитячим письменником Олегом Чаклуном

21.05.2015   07:59Агенцiя

Письменник і головний редактор видавництва «Фонтан казок» Іван Андрусяк і найтаємничіший сучасний український дитячий письменник Олег Чаклун 15 травня завітали до Чернігівської міської центральної бібліотеки для дітей імені Олександра Довженка, щоб порадувати своїх маленьких читачів новими книгами.

Письменник Сергій Дзюба розповів про життєвий і творчий шлях Івана Андрусяка, якого він знає особисто і захоплюється його творами. Чернігівчани знайомі з творчістю Івана Михайловича не тільки з його книжок, а ще й з вистави «Як подружитися з Чакалкою», яка поставлена Чернігівським обласним театром ляльок імені Олександра Довженка за мотивами повісті-казки «Стефа і її Чакалка». Слід сказати, що твори Івана Андрусяка мають велику популярність серед дітей молодшого віку і в бібліотеці на книжкових полицях вони не затримуються.

Діти (учні 4 класу ЗОШ № 10) залюбки спілкувалися з письменниками. Адже у них багато спільного, та й пишуть автори для дітей і про дітей, тому у найменших читачів вони користуються неабиякою популярністю і любов’ю.

Письменники читали свої твори і жваво спілкувалися з допитливими шанувальниками їхньої творчості. Коли Івана Андрусяка запитали як давно він почав писати, то він відповів: «Я мріяв стати письменником відколи себе пам’ятаю. І перші свої вірші я створив тоді, коли ще не вмів їх записати».

Письменники не тільки презентували свої книги, а й книги видавництва «Фонтан казок». У подарунок бібліотека та її читачі отримали книги, серед яких і книга чернігівської письменниці (до речі, колишньої читачки бібліотеки) Оксани Куценко.

Наостанок Яковенко Анастасія, Таранов Богдан і Кондратенко Дарина продекламували власні вірші, чим дуже порадували гостей бібліотеки. Та найголовніше – маленькі читачі отримали заряд позитивної енергії і бажання прийти до бібліотеки, аби почитати нові книги улюблених авторів.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.