Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:57:35

Чернігів: давнє місто дружнє до природи і туристів

11.05.2015   11:10Агенцiя

Місто у 140 кілометрах від Києва може похвалитись давньою і історією. На огляд туриста пам'ятки часів Київської Русі і Чернігівського князівства.

Відповідно до історичних досліджень історія міста починається з 7 ст. н.е. і проте місцеві із гідною аргументаціє переконують приїжджих – їх місто давніше за столицю.

Сучасне місто, житлові райони, магазинчики і кав’ярні, органічно поєднуються древніми архітектурними пам'ятками.

Якщо ви приїхали в Чернігів, не вагаючись ідіть на оглядову екскурсію містом з гідом: по-перше, таким чином ви не лише побачите архітектуру, але і дізнаєтесь багато історій і легенд, якими пишаються місцеві, по-друге, підтримаєте місцевий туризм, адже кількість гостей міста суттєво зменшилась в останній рік (постійними відвідувачами раніше були росіяни, для яких місто ставало перевалочним пунктом дорогою до Криму).

Ми відвідали місто в березні, тому застали ще голі дерева, але можна впевнено сказати – влітку тут дуже зелено. Особливо в історичній частині, яку називають "Вал". Тут вас чекають мальовничі пейзажі Десни, парки і золоті бані храмів. Впадають в око і давні гармати: їх тут 12 і залишаються вони в місті з часів Петра І.
Привертає увагу велика кількість годівничок для білок та птахів: їх тут безліч.

Ще одна приємність – демократичні ціни як в готелях, так і в закладах харчування та таксі, а це вагомий аргумент для бюджетного туризму і «поїздок вихідного дня».

На вулицях ви почуєте переважно російську мову і дуже патріотичну українську риторику, тож вперед за новими враженнями і досвідом.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини