Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:23:25

Діти Чернігівщини озброєні піснею

20.04.2015   15:49Агенцiя

2015 рік є особливим для нашої країни, адже відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни відбувається в умовах військової агресії на сході України. Нинішні мужні захисники України стали гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів, героїчно виборюючи незалежність і цілісність своєї Батьківщини у зоні проведення АТО.

Не залишається осторонь трагічних і доленосних подій в житті України і свідома учнівська молодь, яка у свій спосіб за допомогою засобів мистецтва та творчості відстоює ідею єдності народу України і цілісності її території, а також вшановує безсмертний подвиг ветеранів та мужність воїнів-учасників АТО.

Яскравим свідченням прояву високої патріотичної свідомості та міцної громадянської позиції підростаючого покоління Чернігівщини є проведення обласного фестивалю-конкурсу «Озброєні піснею».

Організаторами та ідейними натхненниками творчого заходу стали Управління освіти і науки облдержадміністрації, Благодійний фонд ім. Софії Русової та Чернігівський обласний Палац дітей та юнацтва.

Активну участь у конкурсі взяли учні загальноосвітніх та вихованців позашкільних навчальних закладів Чернігівщини – переможці І (відбіркового) етапу змагань, який тривав з 10 лютого по 1 квітня 2015 року.

Для участі у конкурсі навчальний заклад надсилав на адресу оргкомітету відеозапис пісні патріотичної тематики у виконанні колективу або виконавця (соло, дует, тріо, гурт (до 10 осіб) під мінусову фонограму, музичні інструменти або без супроводу. Всього на адресу оргкомітету надійшло більше 200 заявок та відеоматеріалів від школярів області.

Під час оцінювання виступів юних виконавців компетентним журі зверталась особлива увага як на відповідність тематиці фестивалю (твори патріотичного спрямування), рівень виконавської майстерності, так і на сценічну культуру юних артистів.

Фінал пісенного патріотичного марафону «Озброєні піснею» відбувся 17 квітня на базі Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва.

Журі відбіркового туру фестивалю-конкурсу визначило 16 виконавців патріотичної пісні, які і змагались за звання кращих на завершальному етапі змагань.

Під час урочистого відкриття фіналу з напутнім словом та побажанням успіхів і творчого натхнення до присутніх звернулись організатор фестивалю, президент благодійного фонду ім. Софії Русової Іван Чаус та начальник відділу розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Управління освіти і науки облдержадміністрації Олена Соронович.

У ході конкурсної програми юні артисти вражали глядачів і членів журі чуттєвим виконанням зворушливих музичних композицій. Діти ніби самі проживали ті драматичні події і почуття, які звучали у піснях. Хтось зачарував ліричними і проникливими піснями, а комусь вдалося пробудити у серцях глядачів справжню рішучість і патріотизм.

Поки члени журі підраховували бали та визначали імена переможців і лауреатів, учасники конкурсу та їх уболівальники взяли участь у цікавій розважальній програмі, яку підготували педагоги обласного Палацу дітей та юнацтва.

З підсумками проведення фестивалю-конкурсу переможцями стали:

Ансамблі:

Гран-прі фестивалю – ансамбль «Дивоцвіт» зразкової вокальної студії «Натхнення» Прилуцької школи мистецтв;
ІІ місце – вокальне тріо зразкового художнього колективу, студії естрадно-народного співу «Сіверські перлинки» у складі: Сєдої Світлани, Ілляної Діани, Щербакової Надії, вихованок Новгород-Сіверського Центру дитячої та юнацької творчості;
ІІІ місце – гурт «Тріумф» Корюківського Центру дитячої та юнацької творчості «Україні».

Солісти:
І місце – Регіна Ганзенко, вихованка Прилуцької школи мистецтв;
І місце – Микола Морозов, вихованець зразкової естрадної студії «Дивоцвіт», учень Чернігівської спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 з поглибленим вивченням іноземних мов;
ІІ місце – Анастасія Гніда, вихованка Козелецького будинку творчості дітей та юнацтва;
ІІІ місце – Дарина Грибань, вихованка Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва.

Усі переможці нагороджені дипломами, пам’ятними статуетками та подарунками. Відзначені дипломами і лауреати конкурсу. Крім того, найталановитіших юних співаків запрошено для участі у ІV Міжнародному фестивалі авторської пісні на Голубих озерах.

«Озброєні піснею» не просто конкурс, а справжнє свято дитячих талантів, яке вкотре засвідчило, що мелодійна пісня об’єднує український народ, і надає йому неабиякої сили духу та натхнення для подальших звершень для утвердження миру і процвітання України.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини