Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:20:52

Зразковому ансамблю бандуристів "Соколики" - 25-років!

03.04.2015   10:17Агенцiя

У Чернігівській музичній школі № 1 ім. С. В. Вільконського відбувся звітний концерт відділу бандурного мистецтва "Тобі, Україно!", на якому була представлена концертна програма зразкового ансамблю бандуристів "Соколики" до 25-річчя від дня створення колективу.

Цей унікальний ансамбль органічно поєднує у своїй творчості глибинні традиції національного кобзарського мистецтва з надбанням професійної академічної народно-інструментальної школи. Про високий рівень виконавської майстерності свідчать перемоги ансамблю на міжнародних та всеукраїнських конкурсах.

За час існування колективу його вихованцями, невтомними юними носіями кобзарського мистецтва стали близько 200 учасників. Засновник колективу Валентина Іщенко щиро вірить, що "найцінніші ідеали, високу мораль і духовність вони достойно пронесуть через все своє життя".

За активну пропаганду кобзарського мистецтва Чернігівщини і вагомі творчі здобутки ансамбль нагороджений Почесними грамотами Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівської міської ради, Національної спілки кобзарів України.

У день народження юним "Соколикам" бажали ще багато років дарувати слухачам кобзарське мистецтво та своїми піснями підіймати патріотичний дух юного покоління українців.

На заході були присутні начальник управління культури Чернігівської міської ради Юрій Ткач, заслужений діяч мистецтв Олег Васюта, народний артист України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка Василь Нечепа, які тепло привітали ювілярів і побажали їм творчих злетів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини