Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:29:57

Відбулось літературно-мистецьке дійство "Нове прочитання сучасниці", приурочене 85-річчю Ліни Костенко

24.03.2015   14:55Агенцiя

22 березня в читальній залі бібліотеки відбулось літературно-мистецьке дійство "Нове прочитання сучасниці", яке було приурочене 85-річчю геніальної українки Ліни Костенко.

Відчути поезії сучасниці допоміг столичний Зразковий художній дитячий музичний театр юного актора "Фантазія Нью". Цей театр народився в Прилуках і ось уже 10 років набирає обертів і популярності в Києві.

Режисер театру Тетяна Погребняк, яка стала лауреатом цьогорічної місцевої літературно-мистецької премії імені Любові Забашти "Квіт папороті" про роль театру в житті сучасної молоді зазначила: "Виховання театром – це прекрасно. Тому що театр це така субстанція, в якій можна створити ідеальне суспільство."

Спектакль "Люди, будьте взаємнокрасивими", створений за віршами Ліни Костенко, окремі з яких покладені на музику Ольгою Богомолець мав успіх в бібліотеці. "Це велика відповідальність працювати з таким матеріалом.Така робота не терпить фальші і вимагає повної віддачі", – стверджує викладач вокалу театру Анастасія Чикалова (доречі, прилучанка).

Центральна книгозбірня міста – відомий у місті сучасний потужний культурний центр. Кретивно і нестандартно проведені заходи – справжня візитівка закладу. Тому прилучани завжди чекають на нові зустрічі, презентації та знайомства у стінах бібліотеки. Так поєднання поезії Ліни Костенко і гра фантазійців зібрала таку кількість бажаючих переглянути спектакль, що насолоджуватись дійством окремим гостям прийшлось стоячи.
Створений грою акторів весняний дощ змивав смуток, оголяв душу і акторів і глядачів, його живильні краплі передавали добро по колу і різнокольорові парасольки в руках юних артистів рятували справді від печалі а не від недоречних явищ природи. Поетичний дощ від Ліни Костенко творив красу Людини.

Ведуча заходу Ніна Горбань додала, що у день народження великої українки у читальній залі бібліотеки було проведено бліц-опитування користувачів книгозбірні "Що для вас означає прочитання віршів Ліни Костенко?" Більшість прилучан відповіли, що це "задоволення", "робота для мозку", "усвідомлення, що ти українець"та ін., а юні актори пояснили інакше – "це народження красивої людини".

У рамках обмеженого часу відбулось коротке знайомство з учасниками спектаклю. Всім сподобалась гра Лєри Даценко, Олександра Невзорова, Соні Стеценко (улюбленої дівчинки Жені із серіалу "Свати") та ін.

Директор бібліотеки Людмила Трошина відмітила, що стиль роботи книгозбірні – це завжди інноваційний підхід перш за все популяризації творчості письменників. І сьогоднішня творча зустріч є доказом того. На закінчення господиня закладу подякувала столичним юнакам і дівчатам за творчість і доторк до прекрасного та подарувала солодощі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини