Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:28:54

У Чернігові відбувся благодійний художній аукціон "Відкриті серця"

02.03.2015   11:18Агенцiя

Благодійний художній аукціон «Відкриті серця» відбувся 27 лютого в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана.

Як і анонсувалося, захід поєднав у собі дві частини: звіт Благодійного фонду «Поліський оберіг» за 2014 рік та сам благодійний аукціон.

Учасниками заходу стали понад сто чернігівців та гостей міста. Здебільшого, це – підприємці, громадські діячі, політики, волонтери та благодійники – партнери фонду. Звіт про роботу був поданий організаторами у формі узагальнюючого відеоролика та конкретизуючої брошури. Засновник БФ «Поліський оберіг», народний депутат України Владислав Атрошенко у своїй промові зазначив, що 2014-й рік став для організації часом розширення кола партнерів, поглиблення співпраці з українськими та закордонними організаціями, часом об’єднання зусиль та залученням до благодійництва багатьох небайдужих – як фізичних, так і юридичних осіб. Він підсумував, що минулоріч «Поліський оберіг» реалізував допомоги на суму близько 13000000 гривень.

Запрошуючи до співпраці нових партнерів, Владислав Атрошенко наголосив, що злагоджений та відпрацьований механізм роботи фонду дає змогу всім, хто хоче допомогти в тому чи іншому напрямку, зробити це найефективніше. Адже складені та відпрацьовані фондом механізми надання благодійної допомоги практично не потребують витрат на адміністрування і забезпечують максимальну корисну дію залучених коштів.
Слово також мали засновник Тернопільського обласного благодійного фонду «Апостол» Михайло Апостол, голова МБФ «Сприяння розвитку медицини» Олег Овечко та голова Святошинської у місті Києві РДА Ілля Сагайдак.

Пам’ятними знаками були нагороджені найактивніші партнери фонду в кампанії підтримки мобілізованих на Чернігівщині.

Другою частиною вечора став сам благодійний художній аукціон «Відкриті серця»

Спеціально для цього заходу родини відомих чернігівців створювали картини. Це – родини спортсменів, педагогів, підприємців, громадських і державних діячів, депутатів, представників галузі культури. Всього – 18 робіт. Ще один лот для аукціону надав обласний художній музей імені Галагана. Це копія картини Івана Шаповаленка «Італійка» 1851 р., оригінал якої знаходиться у виставковому залі музею.

За результатами торгів удалося виручити 52 200 грн., і ще 340 євро було перераховано родиною чернігівки, яка нині проживає в Італії.

На лікування військовослужбовців з АТО, які перебувають у Чернігівському госпіталі, волонтерами фонду в скриньки було зібрано 2055 гривень; на лікування онкохворих дітей – 1346 гривень.

Загальна сума зібрана в період благодійного проекту складає 66 481,00 гривень.
Кошти, зібрані від продажу картин, будуть передані дітям загиблих в АТО українських воїнів родом із Чернігова. Тобто зібрана сума буде порівну розділена між 15-ма дітьми з 12 родин і протягом тижня передана батькам дітей героїв АТО.

Ведучими благодійного аукціону були Артем Шелковий і Андрій Терещенко, захід відбувався у супроводі дуету: рояль – Галина Пустовіт, скрипка – Наталія Довженко, перед аудиторією меценатів та благодійників виступали Заслужена артистка України Марина Гончаренко, академічний камерний хор хлопчиків імені Бортнянського, читець Дарина Лазаренко, чемпіони України з бального танцю Олексій Загоруйко та Олександра Шелкова.

Щиро дякуємо усім, хто долучився до організації та проведення цього проекту і допоміг зібрати кошти для дітей, батьки яких загинули в АТО, онкохворих дітей та військовослужбовців, які перебувають у Чернігівському госпіталі.

Особлива подяка родинам, котрі долучилися до цього проекту:
родині Владислава Атрошенка – народного депутата України та родині Тетяни Колоші – директора Чернігівської обласної дирекції АТ «Райффайзен Банк Аваль»; сестрам Інні та Наталії Черевко – «Приватна мовна школа»; родині Юрія Ткача – начальника управління культури Чернігівської міської ради, родині Валерія Куліча – народного депутата України, родині Олександра Ломако – директора телеканалу «Дитинець»; Олексію Белеванцеву (брат загиблого помічника гранатометника 13-го батальйону Володимира Близнюка) та Наталії Давидовій – бронзовій призерці Олімпійських ігор з важкої атлетики; родині Андрія Осіковського – засновника Чернігівської майстерні пива «Bierwelle»; родині Ніни Лемеш – заслуженого майстра спорту України, призерки Чемпіонатів світу, Європи та Кубків світу з біатлону; Едуарду Титарчуку (син загиблого Володимира Титарчука, капітана 5-ї роти 2-го танкового батальону); Ірині Должиковій – депутату Чернігівської міської ради; учням 27-ї школи та Олегу Морозу – депутату міської ради; Даніелі Говорущенко (донька загиблого начальника інженерної служби 13-го батальйону Сергія Говорущенка) та Ользі Коробко – важкоатлетці, заслуженому майстру спорту України; родині Артема Шелкового – журналіста «Нового каналу»; родині Оксани Тунік-Фриз – екс-заступника міського голови; учням 30-ї школи та її директору Олені Скорко; родині Тетяни Бойко – директора агентства стратегічних комунікацій «Prime media»; родині Марини Левченко – директора ТОВ «СТВ-Чернігів»; родині Оксани Сердюк – начальника департаменту сім’ї та молоді Чернігівської ОДА.

Окрему подяку організатори проекту висловлюють Лілії Ібрагімовій та арт-студії «Колібрі», керівництву ресторанів «Хряк» та «Сенатор».

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини