Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:01:04

Відбулася презентація білоруського літературного альманаху "Справа"

16.02.2015   11:41

Періодичне білорусько-українське видання – літературний альманах «Справа» виданий Товариством української літератури при Союзі білоруських письменників було презентовано у Чернігівському культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо».

Представили видання Максім Клімковіч – білоруський письменник, драматург та Уладзіслав Ахроменка – білоруський прозаїк, сценарист і драматург).

Спадар Уладзіслав в цьому альманасі оприлюднив своє оповідання «Вайна на тлі красавіцкай квецені», де він щиро розповідає свої враження від життя в мирному Чернігові в часи війни, про те як в Україні створюється справді народна армія, замість тої, що була розвалена та розкрадена, про «народних прикордонників».

Видання є білоруськоукраїномовним.

Альманах вийшов на підтримку України, тож всі присутні на презентації отримали «Справу» зробивши пожертву на підтримку України. Зібрані кошти, а це не багато й не мало – 260, 00 грн сябри передали чернігівській «Самообороні Майдану».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини