Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:13:21

Відбулася презентація книги Віктора Моренця "Невідома спадщина"

14.02.2015   11:22Агенцiя

Історик-свободівець Віктор Моренець у м. Чернігів провів презентацію ілюстрованої книги-дослідження "Невідома спадщина". Видання містить спогади, статті щоденники старшин Армії УНР родом із міста Прилуки та Прилуцького району Чернігівської області.

Також у книзі представлені "Щоденник отамана Окремого козацького чорноморського кошу" та доповнення до книги "Земляки Миколи Міхновського в боротьбі за українську державність".
Зустріч відбулася в приміщенні Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка. На презентацію зібралися журналісти, краєзнавці, громадські та політичні діячі, освітяни, студенти та інші.

Про створення та зміст книги розповів її автор – краєзнавець Віктор Моренець, представивши на проєкторі знімки документів і світлин із книги. Дослідник розповів також про особливості роботи в архівах.

Книга "Невідома спадщина" вийшла у світ за підтримки Чернігівської обласної організації Всеукраїнського Об’єднання "Свобода".

Також присутнім Віктор Моренець представив свої попередні видання:
"Земляки Миколи Міхновського в боротьбі за українську державність", яка розповідає про життєвий і бойовий шлях старшин і козаків Армії Української Народної Республіки – вихідців із Прилук та Прилуцького повіту (тоді ще Полтавської губернії). Рік виходу – 2012.
"Ічнянці в армії УНР". У книзі зібрано матеріял до літопису боротьби українців проти російської окупації у першому десятиріччі після большевицького заколоту 1917 року. Книгу Віктор Моренець створив у співавторстві з дослідником Віталієм Шевченком. Рік виходу – 2013.
"Земля, полита кров'ю". У книзі розповідається про повстанський рух на півдні Чернігівської области 1919–1923 рр. Рік виходу – 2013.
"Чернігівський процес". Видання містить стенограми та світлини з судового процесу над угорськими військовими. Рік виходу – 2014.

Наостанок краєзнавець Віктор Моренець відповів на запитання авдиторії.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини