Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:23:19

"Молодіжний" у Прилуках

13.12.2014   14:12

Останнім часом вистава «Стільці» Чернігівського молодіжного театру успішно мандрує театральним простором України, повідомляє Хвиля Десни.

З часу створення вона вже завітала до Києва, Одеси, Кременчука, а 30 листопада відвідала місто Прилуки. Невеликий екскурс: «Стільці» поставив молодий режисер Євгеній Сидоренко (актор театру), це його дипломна робота.

Виставу створено в «Майстерні актора» при Молодіжному театрі. У головних ролях – провідні артисти Молодіжного Роман Покровський та Юлія Матросова.

Варто сказати, що Прилуки можна сміливо назвати театральним містом. Тут постійно відбуваються театральні фестивалі й навіть є своя театральна будівля (нині міський палац культури). А саме завдяки його новому директорові Артемію Аніщенку щонеділі тут — театральні вечори, в яких беруть участь абсолютно різні театри й театральні студії.

Як зазначив Артемій Аніщенко, «Театральні вечори ставлять за мету повернути прилучанам присутність театру в місті та інтерес до нього, дати можливість культурно проводити вихідний день, а також зібрати кошти для воїнів АТО з Прилук». Справа ця потрібна, і приємно, що команда з Чернігова зробила свій невеликий внесок у цей проект.

Вистава «Стільці» була стовідсотковим експериментом для всіх: і для режисера, і для працівників палацу. Режисер змусив робітників сцени попрацювати в зовсім іншому ритмі. Загалом «Стільці» Ежена Іонеско для Прилук — перша зустріч із театром абсурду. І було приємно, що малу сцену глядач заповнив повністю. Здебільшого це була молодь, котра уважно слідкувала за акторами й була занурена в атмосферу вистави, що підтверджували повна тиша в залі та бурхливі оплески.

Після вистави відбулася прес-конференція, на якій приємно здивували підготовлені журналісти, що із захопленням розпитували режисера та акторів і намагалися розшифрувати код, який режисер заклав у виставу. Тож театру бути на такій благословенній землі.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.