Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:14:49

Соліст чернігівського філармонійного центру Сергій Сулімовський став переможцем на міжнародному фестивалі у Фінляндії

18.11.2014   07:46Агенцiя

З 13 по 17 листопада у місті Турка (Фінляндія) відбувся ІІІ Міжнародний конкурс хорів, інструментальної музики та академічного вокалу, в якому брали участь колективи та солісти з Фінляндії, Швеції, Данії, Іспанії, Німеччини, України, Латвії, Литви, Естонії, Казахстану, Росії та інших країн. Конкурс був присвячений відомому фінському композитору Яну Сібеліусу. Організатором конкурсу виступила Міжнародна культурна асоціація.

Відкриття конкурсу, а також концерт дружби «Нехай співає весь світ!» відбулися в концертному залі музею Сібеліуса, конкурсні прослуховування проходили в соборі Святого Мартіна, в концертному залі “Työväenopisto” і в залі консерваторії. В останньому відбувся Гала-концерт конкурсу.

Україну мав честь представляти соліст Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, Лауреат Міжнародних конкурсів Сергій Сулімовський, який і став переможцем у номінації “Академічний сольний вокал”.

В запеклій творчій боротьбі та суворих умовах конкурсу (на репетицію, наприклад, було надано лише 8 хвилин) Сергію Сулімовському допомагала завоювати Перше місце - концертмейстер, заслужений діяч мистецтв України Світлана Пилипенко.

Програма, яку виконував Сергій Сулімовський була високо оцінена журі конкурсу. Це твори Я.Сібеліуса (Гімн до Таїс), М.Лисенка (Арія Петра з опери «Наталка Полтавка»), та Дж.Пуччіні (Арія Каварадоссі з опери «Тоска»).

Сергій Сулімовський окрім конкурсних прослуховувань взяв участь у концерті дружби «Нехай співає весь світ!» та Гала-концерті.

Учасникам конкурсу була організована насичена екскурсійна програма по містам Турка, Гельсінкі, Наанталі (літня резиденція президента), а також Стокгольм (Швеція).
Щиро вітаємо нашого Переможця, що прославляє Україну у культурному світовому просторі!

 

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.