Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:17:25

Василь Нечепа - лауреат конкурсу «ЗІРКА КОСТА ТАЛАНТ»

05.11.2014   13:03Агенцiя

Кобзарські мандри Народного артиста України, лауреата Національної премії імені Т.Г. Шевченка Василя Нечепи останні десять років були за межами західної Європи. Тепер є контакти в Угорщині, Іспанії, Франції та Італії.

Мета його кобзарських виступів незмінна: доносити до людей всього світу правдиву інформацію про Україну і збирати докупи українців, які загубились у широкому світовому просторі. Цього року Василь Нечепа розпочав мистецьку акцію в Угорщині, яку присвятив 70-річчю завершення Другої світової війни. Також він мав щире бажання допомогти бійцю - контрактнику двадцятирічному Сергію Ільницькому родом з Миколаєва, що постраждав внаслідок бойових дій під час проведення Антитерористичної операції. Зараз Сергій знаходиться на реабілітації — у нього вичленили тазостегновий суглоб лівої ноги. Василь Нечепа познайомився з ним у Київському військовому шпиталі, де виступав перед пораненими бійцями. Як пояснив Сергій Ільницький, державного проекту про встановлення протезів для таких інвалідів, як він, немає. Тому у Василя Григоровича є намір відкрити у лікарні рахунок і допомогти цьому бійцю поставити протез.

Василь Нечепа своїми виступами вшановує знаменну дату - 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Окрім Шевченка кобзар-лірник розповідає про інших ювілярів - діячів української культури: Леоніда Отрюха - 80 років, Олександра Довженка – 120 років, Олександра Корнієвського – 125 років, Михайла Коцюбинського – 150 років від народження.

Під час своєї подорожі, він виступив в українському культурному центрі міста Будапешт (Угорщина), заспівав в Барселоні та Мадриді (Іспанія) та передав свої компакт-диски для українських шкіл. Його спів лунав у Старій фортеці міста Марсель (Франція), яка знаходиться на мурах старого храму 13 століття. Виступи в італійських містах Савона, Ла Спеція, Помпеї і звичайно у Римському Колізеї стали особливими. А ще йому пощастило заграти у Ватикані.

А наприкінці своєї подорожі, наш козак-характерник, потрапив на унікальний італійський конкурс «Winner COSTA TALENT». І не зважаючи, що на підготовку до конкурсу було обмаль часу, артист все ж таки здобув перемогу!

На конкурсі Василь Нечепа співав пісню композитора Анатолія Кос-Анатольського на слова Івана Франка «Ой ти, дівчино, з горіха зерня». Після першого ж куплету у залі театру – зрив аплодисментів. Після другого куплету – буря в залі, а після третього – весь театр гримів. Так цю пісню Василь Григорович ще ніколи не співав. Використав всі свої знання і досвід, і привіз до Чернігова жовто-блакитну Зірку Коста Талант.

В кінці року, за зібраними відеоматеріалами оберуть одну «Зірку», якій і буде запропоновано поважний контракт. А поки Василь Нечепа підписав дозвіл на некомерційний показ свого виступу та попередню угоду про подальшу співпрацю.

На прощання йому подарували жовто-блакитний прапор Кости і сповістили, що скоро знову зустріч. Кобзарські мандри тривають.

Департамент культури і туризму,
національностей та релігій
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини