Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:34:56

Презентація поетичної антології в музеї Коцюбинського

25.10.2014   08:03Агенцiя

Триває наш десятиденний марафон. Сьогодні відбувся літературно-мистецький вечір «Будь благословенна, Україно», присвячений виходу у світ «Антології творів лауреатів премії імені М. Коцюбинського. Поезія».

Книга, в силу різних обставин, довго йшла до свого читача, оскільки її вихід було заплановано до 20-річчя з часу заснування премії, яке відзначалося у 2012 році. Нарешті ми тримаємо це ошатне видання в руках і отримуємо насолоду від читання чудової поезії наших сучасних авторів.

Презентація Антології перетворилася на справжнє свято поезії. З вітальним словом до присутніх звернулися упорядники Наталія Коцюбинська та Ольга Єрмоленко, редактор і автор передмови Дмитро Іванов, голова обласної організації Національної спілки письменників Олена Конечна. Поети Микола Ткач, Станіслав Шевченко, Василь Буденний, Сергій Дзюба поділилися своїми новими віршами. А вихованці Палацу для дітей та юнацтва Ігнатенко Оксана, Ананічева Марія та Сухенко Анна прочитали поезії тих авторів, які не змогли бути на вечорі та яких уже, на жаль, немає з нами. Відійшли у вічність Петро Зуб, Володимир Кашка, Анатолій Крупко, Станіслав Реп’ях, Петро Руденко, Борислав Степанюк, Олена Шульга та Олекса Ющенко. Цей поетичний збірник нехай буде світлим спомином про них і їхню творчість.

На вечорі був присутній відомий композитор Микола Збарацький та соліст філармонійного центру Сергій Гладирьов, які щиро поділилися з глядачами своєю творчістю.

У виконанні студента Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Шевченка Івана Барана прозвучала відома пісня «Вона» на слова Костя Москальця.

Наше поетичне свято подарувало всім присутнім гарний настрій і тепло в прохолодний осінній день.


Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини