Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:38:40

У Чернігові сьогодні вперше відбудеться концерт незрячих виконавців

14.10.2014   16:20

У Чернігівському обласному музично-драматичному театрі імені Т. Шевченка сьогодні вперше відбудеться концерт незрячих виконавців з усієї України у рамках проекту "Відкрий життя".

Як повідомила керівник проекту, виконавчий директор Львівського обласного осередку ВГО "Українська спілка інвалідів – УСІ" Оксана Потимко, у Чернігові на сцену вийдуть 12 незрячих виконавців, у тому числі відбудеться дебют 10-річного співака.

Свою творчість чернігівцям також подарує скрипаль Олександр Божик – один із фіналістів телевізійного шоу "Україна має талант". Загалом учасники проекту представляють різні куточки України – від Карпат до Криму, хоча власне чернігівців серед них поки що немає. Керівник проекту наголошує, що він є відкритим для нових талановитих людей із особливими потребами.

За словами пані Оксани, проект "Відчини життя" є унікальним. Він з'явився у 2008 році, і планувався, як один концерт, натомість продовжує жити до сьогодні. Основна особливість – концерти проходять наживо у супроводі симфонічного оркестру.

Головний диригент Львівського національного драматичного театру імені М. Заньковецької, заслужений артист України Борис Мочурад підкреслив, що творчий проект руйнує стереотипи у ставленні суспільства до незрячих людей.

"Перші кілька номерів глядачі відчувають жалість до виконавців, які не бачать, або мають обмежений зір. Однак ми хочемо зруйнувати стереотип жалісливого ставлення – потрібно, щоб глядач захоплювався виконавцями. Незрячі люди мають інше життя, аніж ми, але вони так само добрі і талановиті, як і ми", - поділився митець.

Традиційно концерти проекту "Відкрий життя" є безкоштовними. Між тим, організатори наголошують, що проект є більше мистецьким, аніж соціальним.

За час існування проекту уже відбулися понад 50 концертів і не лише в Україні, а й за кордоном – Польщі, Угорщині, Швеції, Молдові та інших країнах.

Початок концерту 14 жовтня о 19.00.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини