Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:01:23

Володимир Івашко: Берегти і цінувати творчу спадщину Олександра Довженка

04.09.2014   18:29

Україна має багату історію, яку творили видатні й непересічні особистості, прославляючи нашу державу у всьому світі. Ім’я великого українського письменника і кінорежисера, нашого земляка Олександра Довженка вже кілька десятиліть є візитною карткою України, а його фільми стали надбанням золотого фонду світового кіно.

10 вересня виповнюється 120 років з дня народження митця.

Навіть в умовах обмеженого фінансування підготовка до ювілею триває. Проводяться роботи по благоустрою території Сосницького літературно-меморіального музею імені Олександра Довженка: закінчено ремонт дахів меморіальних будівель, перероблено пічне опалення у хаті. Здійснено благоустрій могил його родичів.

Розроблено три напрямки туристичного маршруту «Дорогами Довженка»: «Зачарований світ Сашкового дитинства», «Подорож до Десни», «Сосниця – колиска таланту О.П.Довженка».

Театрально-видовищні підприємства готують до перегляду вистави за творами письменника, у кінотеатрах області з червня демонструються кінофільми «Земля» та «Щорс».

Обласним інститутом післядипломної освіти педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського протягом вересня-листопада 2014 року заплановано проведення науково-практичної конференції «Специфіка вивчення творчої спадщини О.П.Довженка в школі», обласного конкурсу на кращий урок серед учителів української мови і літератури за творами письменника.

В день народження видатного письменника і кіномитця біля Сосницького літературно-меморіального музею, як завжди, буде багатолюдно: цього дня багато людей прийдуть туди, щоб ще раз згадати життєвий та творчий шлях видатного земляка.

В цей день планується закладка яблучної алеї імені Олександра Довженка, театралізоване дійство та тематична концертна програма за участю професійних та аматорських колективів Чернігівщини, спецпогашення маркованого художнього конверту, присвяченого 120-річчю від дня народження О.П.Довженка та багато інших заходів.

Як відзначає голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко, зараз робиться все можливе, щоб ця подія стала незабутнім святом для всіх прихильників творчості Олександра Довженка.

– Кінорежисер, письменник, громадський діяч Олександр Довженко залишив великий і неповторний слід у серцях багатьох поколінь. Обов’язок кожного із нас полягає в тому, аби шанувати й цінувати його творчу спадщину, берегти історичну пам’ять та робити все можливе для того, аби зв’язок між поколіннями не переривався, - наголошує очільник області.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини