Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:49:30

Корюківчанку Милославу Мартинову визнала ... Австрія

19.08.2014   08:51

Корюківчанку Милославу Мартинову відразу ж помітили у Львові музикознавці і викладачі, коли стала навчатися у магістратурі Львівської консерваторії. На цей час мала тільки найвищі бали з різних предметів.

Допомагало і те, що її уже знали навіть доктори наук, професори, які зі своїми вихованцями брали участь у міжнародних і республіканських конкурсах, де вона багатьох вразила майстерною грою на альті.

 У Львів до знаменитої консерваторії приїздили музико- та мистецтвознавці із країн Західної Європи. Цікавилися не лишень навчальним процесом, науковою і матеріальною базою. У них величезний інтерес до обдарованої молоді. Львівські викладачі називали, було, кількох перспективних студентів. Серед них і Милославу Мартинову.

- На неї покладаємо великі надії. Вона до нас прибула на подальше навчання із Харкова, де багато висококваліфікованих фахівців з класичної музики, які визнані у Західній Європі та у країнах близького зарубіжжя.
Отже, без авансів давали високу оцінку, мовляв, дівчина дуже цілеспрямована, наполеглива. Як здібний музикант, уміє ставити перед собою мету і досягає її . Брала участь у найпрестижніших музичних конкурсах і неодмінно займала тільки перші місця.
Проте, західні фахівці зазвичай не «хапаються» за тих музикантів, артистів, яких їм порекомендували. Вони можуть місяцями, навіть роками придивлятися і нічого не обіцяти, щоб забрати до невеликої групи чи оркестру, укласти контракт. Вони збирають інформацію не тільки в Інтернеті, а й у газетах, журналах, від музичних агентів…
Наша талановита землячка та ще дві-три здібні особи теж пройшли «випробування». Це той період, коли до неї понад півріччя придивлялися фахівці музики з Західної Європи, але нічого не обіцяли. Дівчина брала додаткові консультації, уроки у висококласних репетиторів. Її рівень гри зростав, проте хвилювалася: «Наче вже й обіцяли… А потім – мовчанка».

«ТАЛАНТ СПРАВЖНІЙ, ПОЛІСЬКИЙ»

У Корюківській музичній школі по класу скрипки Милослава Мартинова навчалася з 1997 по 2005 рік.
– У мене викладачем був дуже талановитий педагог Олена Мельничук, – пригадує дівчина. – Вона багато знає про музичне мистецтво, а особливо – про класичну музику. За десятиліття роботи багато її випускників вступили у музичні училища, вищі навчальні заклади. Має великий досвід роботи та особливий, індивідуальний підхід до кожного учня. Я рада, що потрапила саме до неї. Знання отримала якнайкращі. І, мабуть, головне – навчила мене класичної, якісної музики.
Милослава, як іще з півдесятка вихованців Корюківської музичної школи, щороку брала участь в обласних конкурсах і займала призові місця. Та своїм найвищим досягненням вважає вступ до Чернігівського музичного училища імені Ревуцького на клас альта (струнний інструмент, схожий на скрипку). Коли навчалася тут, брала участь у міжнародному конкурсі «Харківська асамблея». У перший же рік отримала престижну премію, а наступного – перше місце. Уже тоді там, у Харкові, на дівчину з Чернігівського Полісся звернули особливу увагу. Тож після успішного навчання в училищі її охоче забрали до Харківського університету мистецтв. І з перших років – знову перемоги у міжнародних і регіональних музичних конкурсах у Харкові, Луганську, Чернігові…
- Ми виступали дуетом з ровесником Марком Сердюком, він на піаніно, я – на альті. І завжди отримували багато палких оплесків та дипломи високого ступеня.
Талановита дівчина дуже раділа, що потрапила до провідного викладача і корифея Харківського університету мистецтв Сурена Кочаряна, який після виступів нашої землячки сказав: «Ти сягнула перших щаблів майстерності, добре тримаєшся на сцені. Ти можеш добре грати, а будеш – набагато краще. Я не сумніваюсь, що тобі аплодуватимуть великі зали».
Харківський університет мистецтв закінчила з відзнакою і продовжила навчання у Львові…

ІСПАНІЯ ОЦІНИЛА ЯКНАЙКРАЩЕ


Не сиділа склавши руки – у неї з вірними подругами постійні репетиції або ж займалися за особистими творчими програмами. А ще – шукали в Інтернеті різноманітні конкурси, запрошення.
- В Іспанії виступали квартетом у костелах та філармоніях, – говорить Милослава Мартинова. Усі дівчата були з України. Їх гастролі по Іспанії тривали у грудні, січні, лютому – тоді, коли в Україні у столиці вирував головний Майдан, відбувалася революція гідності. А тому і в українок, полячок та білорусок, які приїхали до Іспанії на заробітки, існував великий інтерес до нашої країни. Та найбільше розпитували місцеві мешканці, які володіли російською чи англійською мовами.
- Вони з великим хвилюванням ставили запитання, – говорить Милослава, – відчувалося, що вболівають за долю нашої держави, за людей, яких хитра політика колишньої влади зробила бідними, а сотні тисяч – безробітними на роки. Наших революційно налаштованих майданівців називали героями і справжніми патріотами, закликали боротися далі.
Одного разу талановита землячка відправила відео про свою творчу музичну діяльність до Австрії. І вже у травні цього року їй повідомили: «Ми вітаємо вас. Запрошуємо на посаду музиканта основного складу відомого оркестру «DACAPO». Контракт укладемо найближчим часом…»
Гастрольні поїздки по німецькомовних країнах – Швейцарії, Австрії, Німеччині у нашої землячки розпочнуться з вересня. Отже, до високообдарованої Милослави Мартинової приходить заслужене визнання, з чим і вітаємо її та бажаємо щедріших творчих музичних здобутків.

http://koryukivka-mayak.com/

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини