Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:25:56

ХХІІІ фестиваль художньої самодіяльної творчості засуджених "Червона калина" відбувся в Прилуцькій виховній колонії

04.08.2014   14:33Агенцiя

2 серпня в Прилуцькій виховній колонії управління ДПтС України в Чернігівській області відбулось справжнє свято, до якого неповнолітні засуджені готувались не один місяць, назва цьому святу – «Червона калина».

Цьогорічний фестиваль присвячений 200-ій річниці від Дня народженняТ.Г.Шевченка та проходить за тематикою «Тримаючи в руках «Кобзар».

З самого ранку колонія була охоплена святковим настроєм. Вихованці зрання захоплено чекали на початок фестивалю та хвилювалися, оскількисаме в цей день до хлопців приїжджають їх близькі та рідні, щоб хоч трохи часу провести зі своїми дітьми.

Затрадицією, в цей день до Прилуцької виховної колонії завітали почесні гості, серед яких: начальник управління ДПтС України в Чернігівській області Валерій Пісклов, начальники всіх 6 установ виконання покарань Чернігівщини, представники влади та громадськості, священнослужителі та відомі українські артисти.

Гостинна Прилуччина вітала гостей святковим караваєм та живим виконанням гімну України.Та в ходіурочистостей не забулипро тих, хтовіддавсвоєжиття за волю України на їїсхідних рубежах.

Хвилиною мовчання вшанували їх память, а отець Григорій Грига окропив усіх присутніх святою водою.

Проходила концертна програма в актовійзаліколонії. Виступали вихованці, яківже не раз дивували гостей своєютворчоюмайстерністю. Хлопці читали вірші, співали, танцювали, показувалитеатралізовані сценки, акробатичні трюки.

Неймовірний вибух адреналіну викликав виступ козаків Прилуцької виховної колонії куреня ім. Івана Богуна. А молоді талановиті хлопці виконали реп на слова творів Т.Г.Шевченка.

Приємним подарунком стали виступи відомих українських співачок Наталії Валевської та Марти, які закликали хлопців любити Батьківщину, родину, друзів та сподіватись на скоріше повернення додому.

Прилуцька виховна колонія славиться літературними талантами, хлопці виступають кореспондентами єдиної в Україні колонійської газети «Горизонт». Цього разу «журналісти» колоніїпідготували черговий випуск газети та презентували гостям власноруч написані твори.
Неповнолітні засуджені приклали всіх зусиль для того, щоб у повній мірі розкрити тему цьогорічного фестивалю. Також, на це свято вихованці приготували для гостей міні-виставку виробів декоративного мистецтва, середяких: вишиванки, вироби з бісеру, пейзажі, ікони, мініатюри на релігійну тематику.

Кожному ізучасників фестивалю хотілось показати перед присутніми своїуміння та набуті навички. Тому цілкомпо-людськи зрозумілими були сльози на очах у рідних та близьких вихованців, та увага з боку глядачів, яка супроводжувалаусюконцертнупрограму свята.

Не обійшлося на фестивалі без подарунків та нагород. Начальник управління ДПтС України в Чернігівській області Валерій Пісклов, колишні керівники Прилуцької установи та начальники установ виконання покарань Чернігівщини подарували необхідну комп’ютерну техніку та нагородили почесними грамотами кращих співробітників.

Заключне слово мав начальник Прилуцької виховної колонії Євгеній Квітницький. Він подякував усім присутнім гостям за участь у фестивалі. А начальник управління Валерій Пісклов звернувшись до вихованців колонії додав, що цей проміжок часу в їхньому житті даний їм на виправлення помилок. Він побажав їм, щоб таку серйозну помилку у їхньому житті більше не повторювали, й наголосив, що людина є людиною, коли має волю.

По завершенні свята вихованці колонії мали нагоду зустрітися та поспілкуватися зі своїми рідними та близькими.

Естафету фестивалю Прилуцькій колонії передала Дубенська виховна колонія. А звідсисимволи фестивалю «помандрують» до Ковельської виховної колонії.


Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини