Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:43:52

Концертний тур, щоб підняти бойовий дух учасників АТО

01.08.2014   07:33

Артисти Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України з Чернігова провели концертний тур, щоб підняти бойовий дух учасників АТО.

Понад півтори тисячі кілометрів подолали за декілька днів військові музиканти, щоб виступити з концертами та підняти бойовий дух учасників антитерористичної операції на Сході нашої держави.

За ідеєю головного режисера військово-музичного центру Галини Петрової, невелика гастрольна трупа підготувала дві змістовні, захоплюючі двогодинні концертні програми. До них увійшли народні й сучасні пісні, естрадні мініатюри. Яскравості вокальним номерам додав танцювальний супровід шоу-балету.

Свій патріотичний тур артисти розпочали з Харкова. Тут у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону відбувся кількагодинний концерт для поранених в зоні АТО бійців. За словами поранених військовослужбовців, такі виступи дійсно підтримують на висоті моральний дух.

Наступний захід відбувся вже неподалік Краматорська на Донеччині. Тут музиканти військово-музичного центру дали перший у своєму житті концерт у справжніх бойових умовах, адже десь неподалік постійно лунали автоматні та кулеметні постріли.

Сцену для концерту встановили посеред поля. Військові музиканти виступали для армійців під відкритим небом, а автобус використовували в якості «польової» гримерки. Артисти співали та танцювали для військовиків, а ті в свою чергу щиро аплодували виконавцям, підспівували і, навіть, танцювали разом.

- Наші артисти трохи хвилювалися, адже в таких умовах нам випало виступати вперше, - розповіла Галина Петрова. – Водночас відчували справжнє родинне тепло, яким віяло від наших військовиків. Тому кожен з глядачів знайшов у концертних номерах щось для душі.

Разом з військовими музиками для бійців виконав пісні під гітару і відомий автогонщик та телеведучий Олексій Мочанов.

- Концерт став для нас приємною несподіванкою, - стверджували військові глядачі. – Ніхто навіть не міг уявити собі, що ось так, просто неба можливо влаштувати таке чудове свято.

Після концерту військовики фотографувалися разом з артистами, розповідали про свої потреби, передавали привіти родичам з Чернігівщини. Водночас артисти привезли та передали медикаменти та харчі учасникам АТО, які були закуплені на кошти благодійників.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.