Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:56:59

Чернігівці взяли участь у ХIV Міжнародному фестивалі "Золота бджілка"

07.06.2014   10:53Агенцiя

З 29 травня по 1 червня 2014 року в місті Климовичі, Могилівської області Республіка Білорусь відбувся ХIV Міжнародний фестиваль «Золота бджілка».

Більше 700 учасників віком від 9 до 16 років, з одинадцяти країн ближнього і далекого зарубіжжя: України, Білорусі, Узбекистану, Туркменістану, Китаю, Росії, Казахстану, Киргизстану, Латвії, Молдови та Фінляндії, які працюють в жанрах естрадного мистецтва: хореографія та вокал, а також в жанрах: образотворче та декоративно-прикладне мистецтво (заочна форма), прийняли участь у цьогорічному фестивалі. Серед учасників учні дитячих музичних і художніх шкіл, дитячих шкіл мистецтв, вихованці художніх студій та гуртків, що діють в установах культури, освітніх школах, гімназіях, коледжах, а також у школах-інтернатах та дитячих будинках для дітей-сиріт.

Цього року учні Чернігівського обласного центру народних ремесел для дітей та юнацтва, обласного навчально-методичного центру культури та мистецтв, прийняли участь у фестивалі-конкурсі в номінації декоративно-прикладне мистецтво та були нагороджені дипломами ІІ ступеню: Тетяна Янголь та Катерина Здор (учениці студії «Художня обробка шкіри та образотворче мистецтво» керівник Наталія Войстрикова); диплом ІІІ ступеню: Владислав Запорожець (учень студії «Художня обробка дерева» керівник Андрій Каменецький); диплом за участь отримала Анастасія Зелепуха (учениця студії «Художня обробка шкіри та образотворче мистецтво» керівник Наталія Войстрикова).
Під час проведення фестивалю було проведено цікаві мистецькі проекти.

Фестиваль «Золота бджілка» - як колиска щасливого дитинства – найкраще місце, щоб заявити про свої здібності та таланти, місце творчого спілкування та професійного росту. Саме тому, в дні ХIV Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячої творчості відбулося багато цікавих творчих конкурсів для юної обдарованої молоді.

На території «Містечка майстрів» працювала театралізована фольклорна виставково-торгова експозиція творчих колективів, майстрів ДПІ, учнів дитячої школи мистецтв, будинку ремесел. Всі бажаючі могли придбати сувеніри, відвідати ігрові атракціони, скуштувати страви національної кухні. Увечері гостей свята чекали велика концертна та конкурсно-танцювальні програми.

Фінальними акордами дитячого музичного свята 1 червня стала театралізована хода учасників фестивалю, нагородження лауреатів та гала -концерт.
Рішенням журі переможці були нагороджені призами, заснованими оргкомітетом фестивалю. Одна з головних особливостей конкурсної програми фестивалю – відкритість і прозорість оцінок, неупередженість у суддівстві.

Володарями Гран-прі в номінаціях естрадного мистецтва стали: солістка зразкової естрадної студії «Натхнення» (Могильовська гімназія № 1) Валерія Шепелевич; ансамбль сучасної хореографії «Натхнення» (УО «Національний центр художньої творчості дітей і молоді», м. Мінськ); солістка естрадної студії УО «Могилевська державна гімназія-коледж мистецтв» Ганна Трубецька. В жанрах образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва: Ксенія Філіпова (ДШМ і художніх ремесел з м. Горки) та Кароліна Урбан (Лепельського ДШМ Вітебська область).

Засновники фестивалю: Міністерство культури Республіки Білорусь, Могилівський обласний виконавчий комітет, Климовичський районний виконавчий комітет. Організатори фестивалю: установа культури «Могилівський обласний методичний центр народної творчості і культурно-просвітницької роботи», відділ культури Климовичського райвиконкому.


Провідний методист по розвитку народних ремесел, веденню виставкової діяльності Центру народних ремесел для дітей та юнацтва (ОНМЦКіМ) Яна Погребнюк
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.