Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:42:14

На Чернігівщині визначено переможців ІІ етапу конкурсу "Очима дитини про бюджет країни"

28.05.2014   07:53

Минулого тижня на Чернігівщині підбили підсумки обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Очима дитини про бюджет країни», який проходить за ініціативи Міністерства доходів і зборів України.

Цей захід дає можливість виявити те, наскільки діти розуміють роль, місце та значення податків, та як орієнтуються в сьогоденні. До того ж, допомагає юним даруванням творчо реалізувати свої таланти та ідеї.

Цьогоріч конкурс проходив у якісно новому форматі, об’єднавши три напрямки дитячої творчості з податкової та митної тематик: художні твори, комп’ютерна графіка (комп’ютерна анімація) та літературні твори.

Дитячі думки, викладені у формі малюнка, літературного твору чи комп’ютерної графіки, оцінювало журі. До складу журі увійшли представники освіти та органів Міндоходів, мистецтвознавці, журналісти, платники податків.

На обласний етап конкурсу в двох вікових категоріях – 9–11 та 12-15 років було представлено понад 90 робіт у трьох номінаціях: «художні твори», «літературні твори», «комп'ютерна графіка (комп'ютерна анімація)». Всього ж у конкурсі на міському та районному рівнях взяли участь більше 200 дітей.

Журі визначило 18 переможців по напрямках: «Художні твори» - 146 робіт, «Комп’ютерна графіка» - 17 робіт і «Літературні твори» - 50 робіт.

Перші місця посіли:
• в номінації «художні твори» Савченко Дар’я, 11 років, м.Семенівка, Морська Анастасія, 14 років, м. Чернігів;
• «комп'ютерна графіка (комп'ютерна анімація)» - Васьковська Марина, 11 років, смт. Варва, Храпата Дарина, 13 років, м. Чернігів;
• «літературні твори» - Лапко Аліна, 10 років, смт. Куликівка, Денисенко Оксана, 14 років, смт. Варва.

Сьогодні світ важко уявити без нових технологій. Особливо вони популярні серед підростаючого покоління. Новий напрямок саме для таких дітей – творчих, активних, допитливих, які захоплюються комп'ютерним дизайном. Нові можливості конкурсної програми знайшли позитивний відгук у дітей. Це новий погляд, нове прочитання за допомогою сучасних технологій теми податків і бюджету.

Шість робіт, що одержали перші місця у своїх вікових категоріях і номінаціях, направлені до Києва для участі у фінальному етапі конкурсу.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини