Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 18:09:30

В Чернігові демонструвався фільм про підготовку до Зимової Олімпіади "Сочі 2014"

14.05.2014   07:58Агенцiя

В рамках Днів Європи в Україні у приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації 16 травня відбувся показ та обговорення документального фільму про заходи щодо проведення Зимової Олімпіади «Сочі 2014».

Фільм наданий Міжнародним фестивалем документальних фільмів про права людини DOCUDAYS UA. У перегляді кінокартини взяли участь представники органів місцевого самоврядування, представники громадськості, закладів культури та ЗМІ. 

Перегляд стрічки ізраїльського режисера Алєксандра Ґентєлєва викликав неоднозначне ставлення у глядачів. З одного боку, вона розповідає про змагання із зимових видів спорту, що вперше за всю історію Зимових Олімпійських ігор проводились на субтропічному курорті. Але за обсягом витрачених коштів ця Зимова Олімпіада виявилася найдорожчою.

Глядачі мали змогу подивитися інтерв’ю багатьох ключових фігур – міського голови Сочі, керівників будівельних компаній, сенаторів, президента Олімпійського комітету Росії, відомих російських політиків та спортсменів. З їхніх розповідей виникло цілком закономірне питання, що насправді стояло за організацією цих змагань? Наскільки виправданою є ціна за манію величі однієї чи певної групи осіб, що обертається розпорошенням колосальних ресурсів державного бюджету та несе пряму загрозу екології, економічному та суспільному розвитку країни?

 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини