Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:02:38

Молодіжний театр відзначився на "Театральній весні 2014" у місті Кременчук

16.04.2014   08:07Агенцiя

Вистава «Стільці» молодого режисера Євгенія Сидоренко була представлена на фестивалі «Театральній весні 2014».

До Міжнародного дня театру у Кременчук з’їхалися театри з різних міст України, а саме театри: «Аскал», Кременчуцький Троїцький театр, «Міст», «Райдо», «Настоящее» і Чернігівський молодіжний театр. Які головні цілі і завдання « Театральної весни », розповів нам головний організатор цього заходу, Ситник Сергій Михайлович. 

«Кременчук має багаті театральні традиції. Особливо сильні вони були до Великої вітчизняної війни, у місті існувало 4 театри і стаціонарний цирк. Після все тримається на якісному самодіяльному театрі і гастролюючих колективах різного рівня. "Театральна весна" спрямована на відродження театрального мистецтва в нашому місті».

Як пройшло знайомство з чернігівськими акторами Покровським Романом , Юлією Матросової і молодим режисером Євгеном Сидоренко?

«Було приємно, що географія нашого "мистецького заходу" розширюється. Київ, Хмельницький, Полтава, Олександрія, ось тепер ще й Чернігів. Ми відчули себе добрими друзями».

Глядачі залишилися задоволені після знайомством з Чернігівським театром?

«Стільці» показали кременчужанам інший театр, більш глибокий, душевний, може бути несподіваний для рамок п'єси абсурду. Це був позитивний експеримент чернігівського театру над кременчуцьким глядачем. Він закінчився успішно, адже кременчужани чекають нових зустрічей з улюбленим театром».

Чи виправдала вистава ваші очікування?

«Оскільки в рамках " Театральній весни" це виступ першого професійного театру (у палаці , на великій сцені, постійно проходять гастрольні виступи театрів України, російських антреприз, у нас свій досвід творчої співпраці з німецьким театром "ВААL НОВО") - ми дійсно чекали чіткої професійної, глибокої гри. Мала сцена - це завжди пошук, експеримент. Що ми і отримали, чому і раді».

Що б ви хотіли побажати чернігівському театру?

«Театр може процвітати тільки в мирний час. Тому і бажаємо нашим друзям, як і всім чернігівцям МИРУ! В іншому Чернігівський Молодіжний Театр іде своїм творчим шляхом, який виділяє його як своєрідний, сміливий, цікавий глядачеві колектив».


Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.