Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:49:40

Перший номер відновлених "Чернігівських єпархіальних відомостей"

14.02.2014   14:34Агенцiя

11 лютого 2014 р. надруковано перший номер відновленого часопису «Чернігівські єпархіальні відомості». Видання з такою назвою виходило до 1917 р., з 2008 р. існує як сторінка в мережі Інтернет, а з січня 2014 р. воно відновлене і як газета Чернігівської єпархії УПЦ Київського Патріархату.

Також видання продовжує традиції єпархіальної газети «Покрова», 50 номерів якої вийшли у 2008-2012 роках. Відтепер «Покрова» є газетою однойменної ніжинської парафії, настоятелем якої є протоієрей Михаїл Якубів.

У газеті вміщено відомості про свято Стрітення, короткий церковний календар, звернення головного редактора архієпископа Євстратія до читачів, хроніку архієрейського служіння за січень 2014 р., роздуми світського психолога і священнослужителя на тему використання покарання у вихованні дітей, інші матеріали.

Тираж щомісячного видання – 2500 примірників, перша і остання з чотирьох сторінок газети – кольорові. Орієнтовний час виходу – останній вівторок кожного місяця.

Завдяки допомозі панів Анатолія та Валентина газета розповсюджується на благодійних засадах. У майбутньому планується збільшення її об’єму та відкриття підписки. До цього часу газету можна отримати лише у парафіяльних храмах, зокрема у кафедральному соборі св. Катерини, П’ятницькому храмі та церкві святих Михаїла і Федора у Чернігові, кафедральному соборі Всіх Святих, Покровському та Преображенському храмах у Ніжині, церкві Різдва Пресвятої Богородиці в Прилуках, інших храмах Київського Патріархату.


Прес-служба Чернігівської єпархії

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини