Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:00:29

У Чернігові готуються до відкриття туристичного сезону

08.02.2014   09:28

Відповідно до Програми розвитку туристичної галузі й міжнародних відносин м. Чернігова та сприяння залученню інвестицій на 2013-2014 роки Чернігівським міським головою підписано розпорядження про організацію та проведення відкриття туристичного сезону у м. Чернігові 4-5 квітня 2014 року. Згідно з розпорядженням створено організаційний комітет, якому доручено розробити заходи щодо проведення відкриття туристичного сезону.

Перше засідання оргкомітету з питань відкриття туристичного сезону відбулось сьогодні у міській раді під головуванням заступника міського голови-керуючого справами виконкому міської ради Станіслава Віхрова. У заході взяли участь представники структурних підрозділів міської ради, департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, Національного історико-культурного заповідника "Чернігів стародавній" та туристичної сфери.

Начальник управління стратегічного розвитку міста та туризму Борис Атрощенко ознайомив присутніх з попереднім планом основних заходів з проведення відкриття туристичного сезону у місті. Він повідомив, що передбачена насичена історико-культурна програма заходів, серед яких вже стали традиційними: туристична виставка, містечко майстрів, організація туристичних маршрутів по Чернігівщині, відвідування музеїв, фестиваль дерунів, виступи спортсменів, проведення конкурсу "Міс-туризм – Чернігів" та ін.

Важливу увагу у проведенні туристичного сезону цього року приділено відзначенню 200-річчя Т.Г. Шевченка, зокрема, відвідування місць, пов'язаних з життям та творчістю Великого Кобзаря, театралізовані дійства до святкування Дня народження Т.Г. Шевченка, підготовка тематичних буклетів. До відкриття туристичного сезону також планується проведення історико-фольклорного дійства на Валу.

Як повідомив Б. Атрощенко, до участі у заходах запрошені представники міст-партнерів та Державного агентства України з туризму та курортів. Для представників всеукраїнських та регіональних ЗМІ проводитиметься інформаційний тур.

Заступник міського голови-керуючий справами виконкому дав доручення всім відповідним структурам вжити необхідних заходів для проведення відкриття туристичного сезону на високому організаційному рівні. Особливу увагу він звернув на впорядкування території міста та місць проведення масових заходів, а також, забезпечення охорони правопорядку у обласному центрі.

Станіслав Віхров наголосив, що "Чернігів - одне із стародавніх міст України з найдревнішими архітектурно-історичними пам'ятками, тож ми маємо максимально використовувати свій туристичний потенціал та наздоганяти інші українські міста, які вже стали відомими туристичними центрами не тільки в Україні, а й за кордоном".
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини