Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:40:10

У Чернігові презентовано календар подій на 2014-й рік

23.01.2014   14:21

Концепцію розвитку подієвого туризму в Чернігові та електронну версію календаря подій на 2014-й рік представлено в Чернігівській міській раді.

Заступник міського голови Анна Романова саме подієвий туризм вважає найбільш перспективним напрямком. На її думку, завдяки організації масштабних фестивалів вдасться перетворити потік екскурсантів, які прибувають до міста на короткий час, щоб просто оглянути пам’ятки, на повноцінних туристів, які залишаться тут на кілька днів і заплатять за проживання, харчування та ін.

«Ми вже створили кілька унікальних фестивалів, які здатні підсилити наш бренд «Чернігів – місто легенд». До нас охоче приїздять учасники й гості з інших міст. Практично щомісяця будемо проводити по 3-4 яскравих заходи, здатних зацікавити чернігівців і залучити гостей. Координатором цієї діяльності є управління стратегічного розвитку та туризму міської ради», - розповіла А. Романова.

Вона також поділилася, що в 2014 році є можливість докласти зусиль і поставити кілька рекордів України. «Маємо цікаві ідеї, тож просимо всіх бажаючих долучитися і вносити свої пропозиції», - запросила заступник міського голови.

Презентуючи календар подій на 2014-й рік, начальник управління стратегічного розвитку та туризму міської ради Борис Атрощенко уточнив, що робота над його створенням тривала з минулого року. Опрацьовано великий обсяг інформації про всі події культурно-мистецького, спортивного життя, із них обрано найбільш значущі та включено до календаря. Його буде надруковано в двох форматах – великий А-3 та маленький кишеньковий. Тексти представлені трьома мовами – українською, російською та англійською. Окрім датиі назви події вказано ще й контакти організаторів, аби можна було залучити до співпраці якомога ширшу аудиторію.

Календар буде розповсюджено серед міст-побратимів. Також він поширюватиметься на фестивалях та інших масових заходах. «За спостереженнями попередніх років найбільшу активність туристів очікуємо на весняно-літній період», - сказав Б. Атрощенко.

Він відзначив і результати діяльності з просування бренду міста, так, у 2013 році надходження туристичного збору порівняно з 2011 роком зросли вдвічі.

Електронна версія календаря подій на 2014 рік найближчим часом буде розміщена на сайті «Чернігів туристичний» www.chernihivtourist.com.ua.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини