Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:58:52

Закон радості від сеньйори Людмили

20.01.2014   08:26Агенцiя

У чернігівській дитячій бібліотеці імені Олександра Довженка презентували книжку казок «української італійки» Людмили Шутько «Закон радості». Перекладач, упорядник і керівник проекту – Сергій Дзюба.

68-літня чернігівка Людмила Григорівна Шутько тривалий час мешкає в сонячній Італії. І пише захоплюючі казки для малечі – про пригоди білочок, мурашок, байбаків, лисичок, кіз, ведмедів, мавпочок, собак, котів... Виходить зворушливо й повчально. Принаймні особисто я вірю, що, прочитавши ці проникливі твори, дитина значно турботливіше ставитиметься до природи та братів наших менших.

«Казочка моя – проста. Та вона – про головне: жити потрібно не лише для себе, але й для інших: людей, тварин, птахів, рослин, усього мінливого й дивовижного світу. Бо скільки віддаватимеш – стільки й отримаєш! Такий закон радості. Щоб усвідомити це, варто прочитати казку. Прочитати й зрозуміти, що ти – небезнадійний, бо можеш допомагати іншим. Адже без таких людяних вчинків просто неможливе повноцінне, гармонійне життя. І хай у твоїх руках – звичайна бляшанка, стався до неї з повагою. Бо хто знає, ким ти будеш у наступному житті – людиною, звіром, сонцем, вітром, кораблем, янголом? Наша казка продовжується. А за нею прийдуть інші казки – радісні й сумні, як люди. Обери свою!».

Це – «Закон радості» – чарівна книжка казок Людмили Шутько, яка нещодавно побачила світ українською та італійською мовами (спільний проект італійського журналу «Congoleto» та українського видавництва «Домінант», м. Мена). Перекладач, упорядник і керівник цього незвичайного проекту – письменник і журналіст Сергій Дзюба. До речі, принагідно вітаємо Сергія та його дружину Тетяну – днями вони стали членами поважної Міжнародної літературної Академії «Македонія Презент» (м. Скоп’є, Республіка Македонія)!

Книжка Людмили Шутько містить 21 ошатну кольорову ілюстрацію великого формату (чудова робота художниці Марини Скоробагатько, яка живе й працює в Мені!), видана досить великим накладом – три тисячі примірників (сто книг авторка й перекладач подарували всім дитсадкам і школам Чернігова).

Збірку «Закон радості» успішно представили на конкурс «Краща книга року». Імпреза відбулася в чернігівській дитячій бібліотеці імені Олександра Довженка. У ній взяли участь і дорослі, і діти, зокрема учні 5-А класу чернігівської школи № 20, котрі заздалегідь із задоволенням прочитали казки Людмили Григорівни й тепер висловлювали свої враження, вітаючи щасливу авторку.

Вели презентацію Сергій Дзюба та заступник директора Чернігівської міської централізованої бібліотечної системи Ганна Маджуга. Виступили, зокрема, директор міської ЦБС Ніна Власенко, бібліотекар Валентина Козир, вчителька 20-ї школи Марія Примоченко.


Віталій Леус, м. Чернігів
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини