Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 04:32:53

Російські барди завітали до Чернігова

16.01.2014   14:23Агенцiя

У вітальні відділу мистецтв бібліотеки 12 січня відбувся концерт бардів такого рівня, який нечасто можна почути в Чернігові.

Тому що дали його цьогорічні лауреати XVIII фестивалю авторської пісні пам’яті гірського рятувальника Артура Григоряна ("Зимова Ялта"), який 5-7 січня відбувся на Кримському півострові. А саме: Андрій Оршуляк (м. Ростов-на-Дону), Сергій Верещагін (м. Майкоп) та сімейний дует Галини і Володимира Мокроусових (м. Краснодар).

На фестивалі в Ялті гості з Півдня Росії виступали вперше. І відразу перемогли у трьох номінаціях: "Автор-виконавець", "Краща жартівлива пісня" та "Кращий дует". Після фесту, з піднесеним настроєм, кубанські барди здійснили гастрольне турне містами України, де діють творчі осередки, що розвивають авторську пісню. У Чернігові вони виступали на запрошення клубу "Трамонтана". Від’їжджаючи, казали, що такого прийому вони ніде не мали. І що своїх дисків продали тут більше, ніж у містах-мільйонниках України.

Увесь концерт російських гостей – це було суцільне море тепла, позитиву, жартів, сміху, аплодисментів. Публіка була в захваті! Прощатися не хотілося, та гості мусили поспішати – у понеділок їх чекали в Харкові. Тому, на жаль, не встигли навіть міста подивитися. Сфотографувалися лише біля підсвіченої Катерининської церкви.

З надією на нові зустрічі і згадку про Чернігів гості отримали в подарунок кілька пісень у живому виконанні місцевих бардів, диск із записами авторської пісні Придесення та рекламно-інформаційну продукцію про наш край. Трамонтанці сподіваються, що вона заохотить росіян ще повернутися сюди поспівати й помилуватися пам’ятками та мальовничою природою Чернігівщини.

Клуб "Трамонтана" висловлює глибоку подяку відділу мистецтв бібліотеки ім. В.Г. Короленка за сприяння в організації концерту. А ще – обласному навчально-методичному центру культури і мистецтв, який готовий був надати "бременським музикантам" з Росії гуртожиток для ночівлі й можливість поспівати в Арт-клубі, чим ті, на жаль, не змогли скористатися.

Наталія Потапчук, керівник Чернігівського клубу авторської пісні і поезії "Трамонтана"

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.