Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:37:19

Відбувся творчий вечір Миколи Борща

17.12.2013   14:29Агенцiя

Саме з такою поетично-ніжною, теплою назвою пройшов творчий вечір з нагоди 65 річниці від дня народження та 40 річниці творчої діяльності заслуженого працівника культури України, викладача хорових дисциплін Чернігівського музичного училища ім. Л.Ревуцького, хормейстера капели бандуристів ім. О.Вересая обласного філармонійного центру Борща Миколи Митрофановича.

Насолодитися народною піснею, ніжним та професійним звучанням бандури прийшло багато колег та поцінонувачів творчості митця. Отож концертна зала філармонії була вщент заповнена глядачами.

Зі словами привітання, побажання подальших творчих злетів звернувся до ювіляра перший заступник Директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Левочко Олександр Володимирович, котрий вручив почесну грамоту від голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Хоменка та зазначив перед всією громадою численні здобутки Миколи Митрофановича на педагогічній, хормейстерській та композиторський ниві.

Далі естафету привітань продовжив начальник управління культури Чернігівської міської ради, заслужений діяч мистецтв України, мистецтвознавець Олег Васюта. Він коротенько розповів етапи професійного становлення майстра та вручив грамоту від міського голови Чернігова Олександра Соколова.

Концертна програма продемонстрована капелою бандуристів була вибудувана та професійно виконана і складалася із соло номерів, інструментальних творів, авторських пісень та аранжувань Миколи Митрофановича та Раїси Миколаївни.

Потужними оваціями зал сприйняв виконання капелою пісні «Стоїть гора високая» в обробці Миколи Митрофановича, присвячена світлій пам’яті батьків, де заспівував соліст колективу Іван Берізка. Також вперше була презентована пісня на слова Анатолія Покришня «Ой ви, Крути!», авторський інструментальний твір Раїси Борщ «Будьмо!».

Також в концертній програмі були писутні і гості, а саме колектив з яким ювіляр пропрацював довги роки. Це заслужений народний аматорський хор «Десна» Чернігівського міського Палацу культури під керівництвом заслуженого працівника культури України Миколи Олексієнка. Вони виконали авторську пісню Миколи Борща «Молюсь за тебе, Україно!» де сольну партію виконав заслужений артист України Іван Круш.

Далі були слова вдячності, побажання здоров’я, нових творчих олімпів від головного хормейстера Чернігівського обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Ольги Коцур, яка вручила почесну грамоту та передала вітання від численних аматорських колективів нашої області, а також зазначила вагомий внесок Миколи Митрофановича в розвиток аматорського мистецтва Чернігівщини, згадала численні творчі подорожі по районах, методичну та практичну допомогу фольклорним колективам Сіверщини.

Майже весь час концерту митець знаходився на сцені, керуючи капелою бандуристів ім.. О.Вересая, співаючи соло номери з дружиною, пані Раїсою, та приймаючи численні, як музичні так і віршовані вітання від колег, своїх учнів та гостей дійства.

Підсумовуючи написане, доречно зазначити, що Микола Митрофанович це людина з великим, добрим та чистим серцем, котрий випустив у творче життя разом зі своєю дружиною талановитим викладачем та бандуристкою Раїсою Миколаївною не одну сотню талановитих учнів, підтримувавши та по-батьківські піклуючись про них впродовж всього навчання.


http://www.cult.gov.ua/news/vidbuvsja_tvorchij_vechir_mikoli_borshha_foto/2013-12-16-4771

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.