Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:16:02

Відбулася Рада директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області

13.12.2013   15:17Агенцiя

Актуальні питання діяльності шкіл естетичного виховання області та провідні тенденції їх розвитку були розглянуті на засіданні Ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області, що підготовлена та проведена Чернігівським обласним методичним центром навчальних закладів культури і мистецтв 12 грудня в залі музичної школи №1 ім.С.Вільконського.

Директор Чернігівського музичного училища ім.Л.Ревуцького, заслужений діяч мистецтв України Суховерський Володимир Михайлович акцентував увагу присутніх на трансформаційних процесах, що відбуваються в сфері мистецької освіти України сучасного періоду, розвитку початкової мистецької освіти як складової сучасного культурної простору України. Суховерський В. М. детально проаналізував особливості вступної кампанії 2014 року в контексті Закону України «Про формування та розміщення державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів» та ознайомив з особливостями нових правил вступу до вищих навчальних закладів в галузі мистецької освіти.

В продовження даної теми директор Ніжинського училища культури і мистецтв ім. М. Заньковецької, заслужений працівник культури України Єрмольченко Людмила Лаврентіївна підкреслила формуючий вплив мистецтва на особистість та значну роль початкової мистецької освіти в процесах сучасного культуротворення.

Велике зацікавлення учасників наради викликав виступ директора Ріпкинської школи мистецтв, заслуженого працівника культури України Сусла Михайла Федоровича, який поділився практичним досвідом організації заходів щодо забезпечення якісного набору учнів до шкіл естетичного виховання. Основні методи та прийоми роботи дирекції та педагогічного колективу Ріпкинської школи мистецтв, що спрямовані на популяризацію початкової мистецької освіти, отримали схвальні відгуки досвідчених керівників початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області та їх молодих колег, які брали участь в роботі Ради.

З результатами профорієнтаційної роботи початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області ознайомив присутніх заступник директора Чернігівського музичного училища ім. Л. Ревуцького Пітик О. М.

Заступник директора Чернігівського обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв Сакір Світлана Володимирівна зупинилась на питанні організації роботи з документацією, що регламентує організацію та проведення навчально-виховного процесу в школах естетичного виховання. Сакір С. В. провела детальний аналіз змін зразків документації для початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів у відповідності до Наказу Міністерства культури України від 07.11.2013р. № 1109.

Корисним для учасників наради був виступ начальник сектора контролю застосування санкцій та аналітичної роботи Управління держслужби України з надзвичайних ситуацій в Чернігівській області Лігуна Родіона Анатолійовича, який висвітлив питання дотриманням правил протипожежної безпеки, особливо під час підготовки та проведення Новорічних та Різдвяних свят.

На завершення роботи обласної Ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів учасників наради привітали голова обласної профспілкової організації працівників культури України, заслужений працівник культури України Буренко Іван Степанович та голова обласної Ради директорів, директор Чернігівської музичної школи №1 ім.С.Вільконського, заслужений працівник культури України Астаф’єва Ольга Андріївна.

http://www.cult.gov.ua/news/vidbulasja_rada_direktoriv_pochatkovikh_specializovanikh_misteckikh_navchalnikh_zakladiv_oblasti/2013-12-13-4769
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини