Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:16:48

Дитяча бібліотека ім. М.Островського поповнилась сучасним Інтернет-центром

12.12.2013   08:12Агенцiя

11 грудня, в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей ім. М.Островського радісна подія – відкриття сучасного Інтернет-центру, який створено завдяки програмі «Бібліоміст».

Відтепер безкоштовний доступ до мережі Інтернет надається всім бажаючим читачам бібліотеки. Водночас це допоможе бібліотеці для дітей ім. М.Островського стати сучасним центром спілкування, адже читачі вже сьогодні прагнуть бути активними і креативними, а завтра саме вони творитимуть майбутнє нашої країни.

На відкриття Інтернет-центру завітали й почесні гості: в.о. заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Юрій Музика, в.о. директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко, регіональний представник програми «Бібліоміст» у Чернігівській області Юрій Усович, голова обкому профспілки працівників культури області Іван Буренко, а також письменники, освітяни, представники ЗМІ, громадськості Чернігова, колеги та читачі.

Як зазначив Юрій Музика, Чернігівська обласна бібліотека для дітей ім. М.Островського відтепер має можливість надавати широкий спектр нових, модернових і динамічних послуг з використанням вільного доступу до мережі Інтернет. Усі читачі можуть долучитися до кращих творів дитячої, класичної, світової та вітчизняної літератури, до пам’яток культури, історії, архітектури Чернігівщини, України та інших країн. А відкриття Інтернет-центру дасть змогу за допомогою скайп - спілкування підтримувати зв’язки з друзями в інших містах України та всього світу, значно розширити та урізноманітнити форми міжрегіональних мистецьких обмінів.


Довідково:

Відкриття цього Інтернет–Центру стало можливим завдяки програмі «Бібліоміст», що вже 15 років діє у всьому світі і четвертий рік активно працює в Україні. Це програма модернізації бібліотек, що розширює доступ до інформації та сучасних технологій шляхом обладнання публічних бібліотек комп’ютерною технікою, а також проводить навчання бібліотекарів. «Бібліоміст» в Україні – це чотирьох стороння партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури і туризму України та Української бібліотечної асоціації, фінансову підтримку якій надали Фундація Білла та Мелінди Гейтс і корпорація Microsoft. Завдяки «Бібліомісту» в Україні вже близько 1600 публічних бібліотек обладнано комп'ютерною технікою. Зокрема, Чернігівській області надано 125 комп’ютерів для 7 бібліотечних систем та 30 бібліотек у Бахмацькому, Варвинському, Городянському, Козелецькому, Новгород-Сіверському, Сосницькому районах та в місті Чернігові.


Валентин Воробей, Департамент культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини