Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:09:41

У Чернігові відбулася презентація книги історика Віктора Моренця «Земля, полита кров’ю». ФОТОрепортаж

09.11.2013   13:42Агенцiя

У книзі розповідається про повстанський рух на півдні Чернігівської області 1919–1923 рр.

Також на огляд присутніх представили книгу «Ічнянці в армії УНР». В книзі зібрано штрихи до літопису боротьби українців проти російської окупації у першому десятиріччі після большевицького перевороту 1917 року. Видання Віктор Моренець створив разом із дослідником Віталієм Шевченко.

Зустріч відбулася в приміщенні Навчально-методичного центру профспілок. На презентацію зібралися журналісти, краєзнавці, політичні та громадські діячі Чернігова.

 

Автора книги містянам представив народний депутат України, уповноважений представник парламентської фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" на Чернігівщині Руслан Марцінків. Він зауважив: «"Земля, полита кров'ю" – це книга про нашу історичну справедливість, про національно-визвольну боротьбу на Чернігівщині. Цієї книги дуже боїться теперішня влада. Ми зробимо все для того, аби її представити в кожному селі та населеному пункті области. Необхідно донести історичну правду про минуле повстанців,про викорінення українців із Чернігівщини».

  

Восени 2012 року Віктор Моренець вже презентував в Чернігові свою попередню книгу "Земляки Миколи Міхновського в боротьбі за українську державність", яка розповідає про життєвий і бойовий шлях старшин і козаків Армії Української Народної Республіки – вихідців із Прилук та Прилуцького повіту (тоді ще Полтавської губернії).

В.о. голови Деснянської районної організації ВО "Свобода" в м. Чернігові Євген Малецький у своїй промові зауважив, що краєзнавчі дослідження Віктора Моренця спонукають людей шукати своє коріння та вибивають цеглини з фундаменту споруди наклепів і брехні, яку спорудила совєцька влада над українською історією.

 

Про створення та зміст книги розповів її автор – краєзнавець Віктор Моренець, представивши на проєкторі знімки документів і світлин з книги. Дослідник поділився інформацією про особливості роботи в архівах.

Наостанок Віктор Моренець подякував тим, хто долучився до створення книги "Земля, полита кров'ю", та дав відповіді на запитання слухачів.

 

 

 

За інформацією прес-служби Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»
ФОТО ВІТАЛІЙ КОПА

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини