Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:37:56

Молодіжний театр відсвяткував 25-річчя вистави "Про Федота-стрільця..."

22.10.2013   10:11Агенцiя

5 жовтня Молодіжний театр святкував чвертьвіковий ювілей відтоді, як відбулася прем’єра вистави за п’єсою-казкою письменника та актора московського театру на Таганці Леоніда Філатова «Про Федота-стрільця…».

У «Федота» цікава доля. За чверть століття існування вистави з нею прощалися декілька разів. Гадали, Олександр Максяков та Тетяна Тушич поїхали, - прощавай, Федоте.

Аж ні, глядачі питали. Навіть вимагали. І тоді почалися, як-то кажуть на театрі «вводи». Роль Генерала замість Олега Шпака, що пішов з театру у журналістські  простори, став грати Олексій Биш, роль Царя доручили Роману Покровському, а Царівни – Руслані Остапко. Послом та Голосом спочатку був  Володимир Банюк, який ще з перших  днів існування вистави її недолюблював, так само як і свою роль в ній, тому протягом подій був змінений на Олексія  Щевельова,тепер артиста театру імені Шевченка, а Льошу, в свою чергу замінили Миколою Бічуком. Із незмінних виконавців залишились Валентин Макар (Федот), Тетяна Салдецька (Маруся), Любов Веселова (Баба Яга) та Юлія Матросова (Нянька).

У такому складі й відзначили  25-річчя «Федота-стрільця». Та ще й «забацали» акторський капусник з пиріжками. Здавалося б, час вистави сплинув,  музика постаріла, та й монтувальники сцени, вони ж актори театру, не люблять кожного разу перебудовувати залу… Але завжди є справедлива та вірна фраза у самій  виставі: «Мы не жалуем Федота, а народ – наоборот».

Текст і фото Алла Пушкіна

Відео http://fotofokusnik.narod.ru

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини