Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:20:00

У художньому музеї відкрилася виставка "Минуле і сьогодення Чернігова". ВІДЕО

23.09.2013   11:43Агенцiя

20 вересня в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана відкрилася виставка «Минуле і сьогодення Чернігова», присвячена 70 -річчю визволення Чернігова від німецько-фашистських загарбників.

Чернігів належить до найстаріших міст України. На шляху його багатовікової історії були періоди як бурхливого розвитку, так і значних руйнувань. Найбільші з них залишила Велика Вітчизняна війна.

До трагічних сторінок біографії міста зверталися і художники. Під враженням побаченого і пережитого вони створювали свої роботи. Написані ними картини стали цінними документами для всіх наступних поколінь.

В експозиції представлені твори Сергія Шишка та Георгія Петраша із зображеннями зруйнованого Чернігова, а також однойменні роботи Анатолія Шкурка. Сьогодення нашого міста відтворено на полотнах Леоніда Заборовського та Володимира Наталушка.

Представлені роботи різні за датою створення, змістом і настроєм. У кожній з них відкривається певна грань життя древнього і вічно молодого Чернігова, спогади про минуле, які перегукуються з сьогоденням.

Виставка експонуватиметься до 15 жовтня.

http://www.cult.gov.ua/news/u_khudozhnomu_muzeji_vidkrilasja_vistavka_minule_i_sogodennja_chernigova_foto_ta_video/2013-09-23-4596

 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини