Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:58:19

У Батурині домовилися про співпрацю

19.08.2013   13:08Агенцiя

Український інститут національної пам’яті та заповідник “Гетьманська столиця” підписали угоду про співпрацю

16 серпня 2013 р. у м. Батурин Бахмацького району Чернігівської області директор Українського інституту національної пам’яті, член-кореспондент Національної академії наук України, доктор історичних наук Валерій Солдатенко та генеральний директор Національного історико-культурного заповідника “Гетьманська столиця” Наталія Реброва підписали угоду про співпрацю. Акт підписання було проведено у залі відтвореного “Гетьманського будинку” на території Цитаделі у заповіднику.

Мета угоди – організація співпраці з питань популяризації культурного та історичного надбання українського народу, проведення наукової та науково-просвітницької роботи: участь у розробці спільних наукових тем, програм і проектів; підготовка, рецензування та видання спільних наукових, науково-практичних, науково-методичних і науково-просвітницьких видань; організація та проведення спільних наукових і науково-практичних семінарів, круглих столів, конференцій; створення можливостей для проходження наукових стажувань і підвищення кваліфікації наукових співробітників та аспірантів; організація і проведення спільної науково-просвітницької та інформаційної роботи, зокрема проведення виставок, екскурсій, прес-конференцій; обмін науковими і науково-методичними виданнями та інформацією.

Валерій Солдатенко передав заповіднику видання Українського інституту національної пам’яті: енциклопедію українського козацької генеалогії “Козацька старшина Гетьманщини” та двохтомну монографію “Українське козацтво в національній пам’яті. Чернігівський полк” заступника директора Інституту, доктора історичних наук Володимира Кривошеї, книги “Запорозька Січ і українське козацтво: збірник наукових праць” та “Переяслав 1654 р.” Упорядники останньої наукової праці – Володимир Кривошея, Сергій Горобець та Борис Вакка.

Генеральний директор Національного історико-культурного заповідника Наталія Реброва познайомила директора Українського інституту національної пам’яті з об’єктами та експозиціями “Гетьманської столиці”, розповіла про її досягнення, перспективи та проблеми.

Представник Українського інституту національної пам'яті у Чернігівській області Сергій Бутко

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини