Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:57:35

Відкрилася персональна виставка “І возрадується душа твоя…” до 60-річчя з дня народження відомого художника Федора Кравчука

08.07.2013   12:48Агенцiя

У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського до 60-річчя з дня народження відомого художника Федора Кравчука відкрилася його персональна виставка “І возрадується душа твоя…”. Експонується 30 кращих робіт з мистецького доробку майстра пензля.

Народився Федір Кавчук 30 червня 1953 р. в Калінінградській області Росії. Освіту отримав у Чебоксарському художньому училищі та у Ленінградському державному педагогічному інституті імені О.Герцена. Після закінчення вищого закладу художник пов’язав своє життя із Чернігівщиною.

Основні жанри, в яких працював автор – портрет, пейзаж, натюрморт, виконані здебільшого в олійній техніці. Член Спілки художників України. Лауреат премії ім. М.Коцюбинського 2008 року. Ф. Кравчука як чутливого художника вразила манера Михайла Коцюбинського малювати словом та відтворювати світ в русі і фарбах. Представлений на цій виставці триптих “Чернігівське обійстя М.Коцюбинського”, став немов би містком між сучасністю і історією, по-новому наблизив нас до генія літератури. В основі задуму покладений посмертний монументальний портрет М.Коцюбинського, але для глибокого розкриття світу письменника художник зобразив його життєвий простір, його “чернігівське обійстя”. Загадковість і таємничість людської індивідуальності завжди приваблювала художника і особлива цінність його творчості.

На жаль, Федір Федорович відійшов у інший світ відносно молодим і сповненим творчих задумів на 58-му році життя у серпні 2010 р. Похований він у селі Невкля Городнянського району.

На відкриття експозиції були запрошені викладачі університетів, художники, працівники обласних музеїв, рідні та близькі друзі художника.
Грунтовним і багатогранним був виступ Володимира Личковаха, доктора філософських наук, відомого мистецтвознавця і культуролога.
Аналіз техніки живопису Ф.Кравчука прокоментувала заступник директора обласного художнього музею Світлана Власенко.
Надзвичайно теплим і цікавим був виступ близького друга, поціновувача і колекціонера Петра Седня, відомого лікаря.

Серед присутніх була родина Михайлюків – це щирі, близькі друзі Федора Кравчука, які підготували літературну композицію присвячену художнику.
Куратором виставки є завідуюча відділом літературно-меморіального музею-заповідника М.Коцюбинського Марія Москаленко.

Запрошуємо відвідати виставку талановитого митця, картини якого цінують у багатьох країнах світу!

Виставка триватиме до 15 серпня ц.р.
Довідки за тел.: (04622) 4-10-03 та 4-43-26

http://www.cult.gov.ua/news/vidkrilasja_personalna_vistavka_i_vozraduetsja_dusha_tvoja_do_60_richchja_z_dnja_narodzhennja_vidomogo_khudozhnika_fedora_kravchuka/2013-07-06-4470

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини