Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:17:00

Зустріч в Чернігівському художньому музеї з Іриною Піснею – художнім керівником театру інтеграції “Дивосад”

01.04.2013   12:29Агенцiя

Нещодавно в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана в рамках мистецького проекту “Галаган-Салон” відбулась зустріч з Іриною Піснею, художнім керівником театру інтеграції “Дивосад”, у якому поряд із здоровими дітьми грають діти з обмеженими можливостями.

Ірина Пісня

Ірина Пісня

Театр був створений 6 березня при Чернігівській обласній благодійній організації “Аратта”, і біля його витоків стояла викладач Чернігівського педагогічного університету Марина Каранда.

З 2010 року це незвичайне театральне об’єднання очолила Ірина Пісня. В цій дружній команді з творчою наснагою грають 16 акторів-аматорів віком від 9 до 35 років, яким допомагають батьки і простто не байдужі люди. Репертуар театру “Дивосад” є складним – “Хроніки Нарнії”, “Снігова Королева”, “Маленький принц”…

Саме за п’єсу, написану за твором Антуана де Сент-Екзюпері, “Дивосад” отримав Гран-прі на Міжнародному фестивалі у Польщі. Основною проблемою “дивосадівців” є нестача приміщення, але Ірина Пісня сподівається, що це питання скоро вирішиться.
Бесіду з Іриною Піснею проводив актор Молодіжного театру, лауреат премії Михайла Коцюбинського Роман Покровський.


Острякова Олександра, молодший науковий співробітник Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.