Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:01:25

Стара школа VS Нова школа: історичний батл у Чернігові

14.03.2013   10:48Агенцiя

Битва до останнього, хто залишиться на ногах, розгорілася минулої суботи в школі № 19. Вперше в історії два покоління кращих брейкдансерів з усієї України, Росії та Білорусі з’ясовували стосунки — стінка на стінку. Нова школа, амбітні й претензійні, кинула виклик «старим», тим, хто прийшов у брейк до 2003 року. Справжня бійка: та ж напруга, та ж нестримна енергетика, той же викид адреналіну. Тільки без кулаків. Змагалися танцями!

Переможець — найстійкіший

Коли інтерес до брейк-дансу в Чернігові почав згасати, його вирішили роздмухати. Олексій Булгаков, більше відомий як бі-бой Робін, запросив до нашого міста найкращих брейкерів СНД, серед яких і титуловані танцівники. Та й сам Робін у складі команди

Топ-9 (місто Санкт-Петербург) чотири рази ставав чемпіоном світу!

Та змагання тут не головне. Бути чемпіоном, звичайно, добре, але справжній переможець виявляється там, де нема суддів, де визначається найстійкіший на танцполі. Так само, як і в бійці: якщо ти впав, то програв, якщо борешся, то виявляєш характер, переконували організатори фестивалю.
Саме такий вечір і був у Чернігові. Ніяких переможців. Ніяких переможених. Тільки музика і танець.

Від малюків до пенсіонерів

Показати, на що здатні, у кола перед батлом виривалися всі. Серйозну конкуренцію досвідченим танцівникам склали зовсім юні брейкери. Здавалося, ще тільки ходити навчилися, а вже таке виробляли на підлозі! Битва поколінь, що тут скажеш. І це цілком природно — брейк-дансу, практично як і коханню, підкорюється будь-який вік.

— Починати танцювати брейкінг можна, як тільки людина може зробити хоча б кілька кроків. Тобто років у два-два з половиною. У мене є друзі, у яких народилися діти, і, дивлячись на своїх батьків, вони вже починають самі потроху прокачувати. І це цілком природно. Просто з віком це більш цілеспрямовано й усвідомлено, — пояснює бі-бой Робін, організатор заходу. — А межа… На моїй пам’яті найстарша людина, яка танцює брейк, це Crazy Grandmother (Скажена Бабуся. — Авт.) — бабуся, яка наполовину росіянка, наполовину шведка. Їй 70 років. Тиждень тому бачив її у Швеції. Вона «віджигала» так само, як п’ять років тому. Це надихає, дивлячись на таке, неможливо стояти.

Замість роботи — танці

Брейк-данс — це не просто витирання підлоги, запевняли учасники фестивалю. Коли ви почнете тренуватися там, де хочете, коли почнете танцювати на зупинці, поки чекаєте автобус, коли будете танцювати завжди у своїй голові, неважливо, де ви знаходитесь. Ось тоді це буде перетворюватися на стиль життя, пояснили представники старої школи.

— Танці не просто мій стиль життя, це моя професійна діяльність. Я не працюю, ніколи не працював і, сподіваюся, що ніколи не буду працювати, — каже Олексій Булгаков. — Я не хочу бути частиною системи, хочу робити те, що мені подобається. Мені 28 років, я танцюю п’ятнадцятий рік. Я обрав свій шлях. Кинув інститут на третьому курсі, поїхав до Санкт-Петербурга, мене взяли в команду Топ-9, яка є однією з найсильніших у світі.

На джемі «Танцюють всі»

Серед учасників джему ми помітили знайомі обличчя — переможця третього сезону телешоу «Танцюють всі» Олександра Геращенка та його чарівну й імпульсивну тепер вже дружину, також учасницю проекту Марту.
— Реклама була у всіх соціальних мережах. Ми приїхали підтримати тусу, просто покачати, — розповіла Марта. — Тут зібралися всі бі-бойз Сашиного дитинства, тож він приїхав згадати молодість. Ми зараз готуємося до грандіозного шоу до Масляної — репетиції щодня, але знайшли час, щоб вирватися з Києва. Адже в Чернігові зібралися круті танцівники.

Саша навіть сам вривався у кола перед батлом і згадав старе захоплення.
— Для мене брейкінг починався десять років тому. Я з маленького містечка Полтавської області. У мене була одна касета з брейком. Я її затер до дірок. Крутився кожен день на голові. Не знав, як що робиться, але сам щось пробував, — каже танцівник.

Марта ж почала цікавитися брейком всього кілька місяців тому. І хоча, за словами чоловіка, у неї класно виходить, та цього вечора вона тільки спостерігала.
Зараз відомі танцівники активно працюють у проектах телеканала СТБ, а мешкають між Києвом, Полтавою, де на призові гроші придбали квартиру, та батьківщиною Марти — Дніпропетровськом.

Перший млинець — соковитий і з джемом

Організатори зізналися: навіть самі не очікували такого драйву! Всупереч традиціям, перший млинець вийшов конкретним таким — з малиновим джемом, дуже соковитим і надзвичайно смачним. А тому, цілком можливо, що кращі бі-бойз та бі-гьолз збиралися в Чернігові не в останнє.

— Я розраховую, що ми щороку будемо збирати тут людей, які будуть проводити час у нашому чудовому місті, — запевнив депутат міської ради Андрій Кужельний, за підтримки якого й відбулося дійство. — Я вперше в такій тусовці — молоді подобається. Краще хай зберуться разом, покажуть свою майстерність, ніж будуть тусуватися у під’їздах, смітити й розмальовувати стіни.

Судячи з відгуків у соцмережах, гості теж залишилися задоволені. Тож чекаємо на продовження «бенкету» наступного року. Щоправда, хочеться сподіватися, що приміщення знайдуть більш підходяще, та й про рекламу потурбуються заздалегідь, щоб побільше чернігівців могли побачити й відчути цю енергетику. Адже подивитися справді є на що!

Чижова Ольга, "Чернігівські відомості"

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини