Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:13:55

Підбито підсумки роботи галузі культури Чернігівської області у 2012 році. ВІДЕО

01.03.2013   08:07Агенцiя

27 лютого, у приміщенні Чернігівської дитячої музичної школи № 2, за участю в.о. заступника голови Чернігівської облдержадміністрації з гуманітарних питань Юрія Музики, відбулося розширене засідання Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації за підсумками роботи закладів культури і мистецтв області у 2012 році. У роботі колегії також взяв участь голова обкому профспілки працівників культури області Іван Буренко.

розширене засідання Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації

розширене засідання Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації


Виступаючи на засіданні колегії в.о. заступника голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Юрій Музика зазначив, що в 2012 році Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації вдалося зосередити чималі ресурси на вирішенні нагальних проблем.

За його словами, у 2012 році було проведено 96 централізованих культурно-мистецьких заходів.

На високому рівні відбулись заходи, присвячені 80-річчю утворення Чернігівської області та 210-річчю утворенню Чернігівської губернії.

Репертуар театрально-видовищних підприємств поповнився 26 новими виставами та 45 концертними програмами.

З метою виявлення та підтримки талановитих актрис, стимулювання розвитку їх творчості започатковано щорічну обласну премію імені Марії Заньковецької за кращу головну жіночу роль під час проведення Міжнародного театрального фестивалю жіночої творчості ім. М. Заньковецької.

36 аматорських колективів взяли участь у міжнародних фестивалях в Росії, Білорусі, Болгарії, Сербії, Чехії, Угорщини, Франції, Туреччині.

На фінансування установ культури, мистецтв та навчальних закладів з бюджетів всіх рівнів у 2012 році виконано 257,4 млн грн. (в тому числі культура і мистецтво – 227,9 млн грн., навчальні заклади – 29,5 млн грн), що на 2,6% більше ніж за 2011 рік і складає 6,3% від загальної суми видатків на соціально-гуманітарну сферу.
Здійснено ряд заходів по зміцненню матеріально-технічної бази закладів культури і мистецтв, проведено 338 капітальних та поточних ремонтів, придбано основні засоби, на що використано 5,7 млн грн.

За 2012 рік установами культури області отримано доходів від надання платних послуг та інших позабюджетних надходжень на суму 17,3 млн грн., що на 1,0 млн грн, або на 6,1% більше ніж за 2011 рік.

Вперше на Чернігівщини відбувся Міжрегіональний музейний форум “Музеї у ХХІ столітті. Виклики часу. Шляхи модернізації”.

Спільно з Міністерством культури України проведено Всеукраїнську нараду з питань охорони культурної спадщини та розвитку музейної справи (м. Батурин) та установчу нараду щодо стану збереження культурної спадщини у Чернігівській області (м. Чернігів).

Тривала робота з підготовки та проведення заходів з нагоди 70-ї роковини Корюківської трагедії у м. Корюківка.

Опрацьовано проект розпорядження Кабінету Міністрів України “Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення у 2014 році 120-річчя від дня народження Олександра Довженка.

Продовжувались роботи з розбудови історико-археологічного музейного комплексу “Древній Любеч”. Розроблено та затверджено обласну цільову Програму розвитку туризму в Чернігівській області на 2013-2020 роки.

Проведено роботу щодо включення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України 41 пам’ятку археології по Ніжинському району. Протягом року видано 4369 дозвільних документів. Здійснені погодження землевідводів і проектів будівництва.
Окреслюючи пріоритетні напрямки роботи на 2013 рік, Юрій Музика зазначив, що у поточному році на Чернігівщині пройдуть не менш визначні події та заходи. Зокрема, з 1 березня стартують творчі звіти дитячих колективів районів та міст Чернігівщини „Квітуй во славу України, талантів молодих перлина!”.

Важливим заходом поточного року має стати проведення Міжнародного молодіжного фестивалю “Дружба-2013”, присвяченого 1025-річчю Хрещення Русі та Року дитячої творчості, оголошеного Президентом України.

“У 2013 році ми повинні зробити суттєві висновки у вирішенні ключового завдання – подолання відставання у сфері культурного розвитку, об’єднаними зусиллями, використовуючи потужний потенціал культури області, вийти на новий етап реалізації програм, проектів, планів, яким дав старт цей рік”, – наголосив він.
Також, Юрій Музика за дорученням голови облдержадміністрації Володимира Хоменка вручив відзнаки облдержадміністрації кращим працівникам галузі культури Чернігівщини.

Завантажити доповіді керівництва Департаменту культури і туризму, національностей та релігій на розширеній колегії облдержадміністрації можна за наступним посиланням: http://www.cult.gov.ua/load….1-0-139


http://www.cult.gov.ua/news/pidbito_pidsumki_roboti_galuzi_kulturi_chernigivskoji_oblasti_u_2012_roci_foto_ta_video/2013-02-28-4178

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини