Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:55:40

Круглий-стіл “Корюківка у смертельному вогні”

14.02.2013   10:15Агенцiя

12 лютого з ініціативи всеукраїнської газети “Голос України” у місті Корюківка відбувся “круглий стіл” на тему: “Корюківка у вогні” за участю відомих істориків – науковців, журналістів.

Серед запрошених були: провідний науковий співробітник Українського інституту національної пам’яті Ростислав Пилявець, кандидат історичних наук (він ще в 2009 р. першим в Україні зробив наукову експертизу, організував експертну оцінку фахівців та підтвердив висновок С.В.Бутка, що Корюківська трагедія була найбільшою в Другій світовій війні в Європі серед подібних злочинів), заступник головного редактора газети “Голос України” Володимир Краснодемський, науковий співробітник, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко, керівник Чернігівського обласного “Пошукового клубу “Пам’ять Перемоги” Михайло Балан, голова Корюківської райдержадміністрації Олександр Довгаль, свідок Корюківської трагедії Діна Корнієвська, науковий співробітник Корюківського історичного музею Оксана Толкачова і начальник відділу культури та туризму Корюківської райдержадміністрації Людмила Бабич.

Ведучий заходу власний кореспондент “Голосу України” Сергій Павленко означив коло загальних питань, що виносилися на обговорення, зокрема: чому у роки Другої світової війни нацисти масово знищували мирне населення? Чиїми руками це робилося? Якою була позиція партизан? Аналізуючи трагічні події, які на початку березня 1943 року забрали життя майже семи тисяч мешканців Корюківки, науковці дійшли висновку: це найжахливіша трагедія у Європі часів Великої Вітчизняної війни. Будівництво Меморіалу у Корюківці має бути не лише даниною пам’яті закатованим і страченим по-звірячому безневинним душам наших земляків, меморіальний комплекс повинен містити відомості про злочини німецьких загарбників по відношенню до мирного населення в масштабах усієї України, закарбувати у свідомості прийдешніх поколінь – нацизму і фашизму немає місця на Землі!

Учасники засідання ознайомилися з результатами пошукових робіт та ексгумації останків жертв Корюківської трагедії, яку під керівництвом Михайла Балана було проведено восени минулого року. Про підготовку до початку будівництва меморіального комплексу розповів Олександр Довгаль.


Ірина Гайова, редактор Корюківської районної газети “Маяк”

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.