Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:55:14

Співають Сосницькі "Криниці"

03.01.2013   12:21Агенцiя

За декілька днів до Нового року в творчому житті Чернігівського обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв відбулася приємна подія – вийшла в світ збірка українських народних пісень «Співають Сосницькі Криниці».

Автором, що збирала, аранжувала та редагувала пісенний матеріал є заслужений працівник культури України, лауреат обласної премії ім. В.Полевика, художній керівник народного аматорського фольклорного колективу «Криниці» Сосницького районного Будинку культури Ганна Кузьменко.
 
Дане нотне видання розраховане на широке коло, як професійних так і аматорських колективів (ансамблі, хори) з народною манерою виконання. Збірник увібрав в себе пісенні твори, які переважно записані на Чернігівщині: це і календарно-обрядовий цикл пісень, жартівливі та обробки видатних композиторів України Анатолія Полевика, Олександра Стадника, Петра Процька та Василя Полевика.
 
Упорядником та редактором збірки є головний хормейстер Чернігівського обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Ольга Коцур.
 - Приємно те, що цей неоціненний пісенний матеріал колективу «Криниці» нарешті побачив світ і неповторний мелос пісень нашого краю буде використовуватися в творчих колективах нашої області та України.


Інформацію підготував: провідний методист з музичного жанру - Макєєв В.М

http://onmckim.com.ua/news/2013-01-02-755

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини