Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 18 жовтня, 06:23:38

“Сіверські клейноди” представили свої проєкти у Кривому Розі

14.10.2024   09:19Агенцiя

Чудові мистецькі акції організували для жителів Кривого Рогу артисти Академічного ансамблю пісні і танцю “Сіверські клейноди” Чернігівського обласного філармонійного центру.

12 жовтня 2024 року у Палаці культури “Центральний” артисти колективу запросили на зустріч вокалістів, музикантів, танцівників. Під час майстеркласу з фольклорного співу “Душа Сіверщини” солісти “Сіверських клейнодів” поділилися з колегами своїми напрацюваннями, адже ансамбль під час етнографічних експедицій збирає народні пісні, музику практично по всій Україні, пропагуючи нові форми вираження багатства фольклорних традицій.
Хореографічна ж група “Сіверських клейнодів” працювала з місцевими танцівниками у межах майстеркласу “Молдовський та ромський танець”. Елегантні, розмаїті, витончені і віртуозні — артисти чернігівського колективу радо ділилися з криворізькими колегами своїми знахідками, які якнайкраще передають характер танців в Україні.
“Спів, музика, танець є невід’ємною частиною життя українця. Вони виконувались на сімейних та масових святах, гуляннях і є частиною обрядів та звичаїв. З часом ми почали губити зв’язок поколінь і, як наслідок, втрачати деякі традиції. І в цей важкий час, як ніколи, ми маємо зберегти і передати нашу народну традицію нашим дітям та онукам”, — підкреслює художній керівник та головний диригент “Сіверських клейнодів” Андрій Лоєвець.
Згодом у Палаці культури “Центральний” мешканці Кривого Рогу змогли взяти участь у яскравому проєкті “Сіверських клейнодів” та Христини Мельник “Чернігівські гуляння”. Вечір традиційних танців та пісень звично став спільним концертом артистів і публіки, яка сміливо долучилася до участі у вокально-хореографічних композиціях — тих композиціях, які безперешкодно єднають українців в різних куточках країни. “Ми хочемо, щоб глядачі, які взяли участь у цьому проєкті, потім на сімейних святах навчили танцювати своїх рідних та знайомих, щоб наша танцювальна традиція жила”, — каже Андрій Лоєвець.
Допомогли організувати виступи ансамблю “Сіверські клейноди” у Кривому Розі управління культури виконкому Криворізької міськради та Криворізька міська асоціація “ART-культура”.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Модульна клініка первинної медичної допомоги днями запрацює у Кіптівській громаді 17:02

Її дещо раніше встановили у селі Чемер у рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Нові гранти для молоді

Нові гранти для молоді 16:58

Ще більше можливостей для бізнесу з оновленою грантовою програмою Власна справа /грант/, яку адмініструє Державна служба зайнятості!

Очільниця

Очільниця "Слуги народу" Олена Шуляк: Важливо, щоб ветерани мали місце в політиці – на національному, регіональному та місцевому рівнях 14:18

На перших післявоєнних виборах ветерани повинні мати можливість балотуватися і в парламент, і на місцевих виборах – Олена Шуляк

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 17 чернігівців, за знищене – троє містян 12:00

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 16 жовтня затвердив чергові рішення комісій із розгляду питань щодо надання компенсацій за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання 11:11

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.