Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 29 вересня, 07:29:01

«Творчість, як складова нашої стійкості»: в мистецьких школах Чернігівщини провели День спільнодії

25.09.2024   08:20Агенцiя

Захід, що об’єднав майже півтисячі учасників різних громад Чернігівщини, відбувся у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Майстер-класи, виставки дитячих робіт, музичні концерти, театральні вистави та інші активності дали змогу не лише поринути у світ творчості, але й навчитися важливих навичок емоційної стійкості та самодопомоги.
Зокрема, в Бахмацькій ТГ на базі будинку культури запрацював гурток "Гончарівня", а в арт-студії Dariia Zaiets відбулися заняття з малювання та пісочної анімації.

Ці види мистецтва, як і виконання музичних творів вихованцями Бахмацької школи мистецтв імені Андрія Розумовського, за словами учасників, допомогли відволіктися від стресу та заспокоїтися.

Корюківський Центр дитячої та юнацької творчості, а конкретніше художня студія «Скарбничка кольорів», організувала для дітей заняття з малювання херсонських кавунів, як символу стійкості. А ще – заняття  кольоротерапії «Як турбуватися про себе» та створення відеоролика учнями середніх та старших класів на тему «Як подбати про себе».

Одна із учасниць заходу, учениця початкової школи Домініка, ділиться враженнями:

    «Дуже гарно провела час. Усі проблеми, занепокоєння, поганий настрій залишились десь позаду».

Її думку поділяє і однокласниця Вероніка:

    «Після школи із задоволенням відвідала заклад [Центр дитячої та юнацької творчості – ред.]. Отримала масу задоволення. Почуваю себе спокійно і впевнено».

Для учнів загальноосвітніх закладів Ніжина БФ «Карітас Чернігів» підготував низку цікавих активностей, серед яких: майстер-класи з виготовлення мила, малювання, проведення вправ та опанування технік самодопомог для психічного розвантаження.

Спеціально до Дня спільнодії Ніжинський академічний український драматичний театр імені Михайла Коцюбинського представив для осіб з інвалідністю виставу "Казка про справжню принцесу» з подальшим її обговоренням.

На Козелеччині у Данівському ліцеї учасники мали змогу відвідати виставку малюнків на тему «Стійкість», міні-тренінг «Коло підтримки», урок мистецтва, біології та історії «Вплив війни на ментальне здоров'я українців».

А в Козелецькому ліцеї № 2 соціальна педагогиня та психологиня  закладу провели бесіду «Ментальне здоров'я та як впливає мистецтво на покращення психологічного стану».

Центр культури та дозвілля Малодівицької селищної ради, що на Прилуччині, провів творчі заняття для дітей від гуртку «FANTASY». А учні Дубовогаївської ЗОШ Яблунівської громади під час уроку мистецтва шукали відповідь на питання «як стати щасливим та вистояти?».

Активність учасників та насичена програма Дня спільнодії вкотре показує необхідність проведення заходів такого формату.

У цьому переконана і Жанна Шерстюк, заступниця голови ОДА. За її словами, цінність днів спільнодії Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як» за ініціативи Олени Зеленської – в згуртованості всіх учасників, в масштабній популяризації ідеї піклування про власне ментальне здоров’я, про можливість отримати психосоціальну підтримку:

    –  Ми бачимо велику активність громад і консультантів ТГ в створенні унікальних і цікавих проєктів, які цікаві усім категоріям населення.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

На Менщині рибний браконьєр, за допомогою 12 од. сіток, незаконно наловив риби на понад 116 тис.грн 14:26

25 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення спільного рибоохоронного рейду разом з працівниками Сектору водної поліції ГУНП у Чернігівській області на водоймах Корюківського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

Сучасне обладнання у лікарні, укриття в закладі дошкільної освіти, локальна та нішева продукція від місцевих виробників: що показали начальнику ОВА на Козелеччині 14:24

Учора В’ячеслав Чаус був із робочим візитом у Козелецькій громаді. Відвідав лікарню інтенсивного лікування, де встановили високотехнологічне обладнання. З’ясував, які потреби має один із закладів дошкільної освіти. І які питання турбують місцевий бізнес.

Підтримка Третьої штурмової бригади. Розширено перелік частин, яким допомагатиме громада Чернігова 14:14

Громада Чернігова допомагатиме ще двом військовим частинам, одна з яких – третя окрема штурмова бригада, інша – чернігівська. Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 26 вересня відповідні зміни внесені до міської Програми шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, Нацгвардії, Державної спецслужби транспорту та Державної прикордонної служби України.

Слідчі поліції Чернігівщини повідомили про підозру членам організованої злочинної групи «чорних лісорубів» 14:11

Поліцейські під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури встановили, що підозрювані мешканці Ніжинського району у складі організованої злочинної групи здійснювали незаконну заготівлю дерев твердих порід у промислових масштабах, з подальшим збутом протиправно добутої деревини третім особам.

Вчитися ніколи не пізно… 08:48

«Сісти за парту» у 55 Ніну Самофал змусили життєві обставини, коли повернулася на роботу після тривалої перерви.