Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 16 вересня, 13:24:51

У Чернігові організували щотижневий літературний клуб — як долучитися?

04.09.2024   10:11Агенцiя

У Чернігові на базі освітньо-культурного та волонтерського Гончаренко центру діє клуб «Літературна майстерність». Тут щотижня проводять творчі зустрічі, аби допомогти письменникам-початківцям та всім охочим розвивати навички письма та ділитися власним мистецтвом з іншими.

За словами директора простору Олександра Ясенчука, учасники клубу — письменники-початківці та творчі чернігівці, які збираються разом, аби навчитися працювати зі словом.

«Зустрічі клубу мають давню традицію: почалися вони ще у 2013 році в книгарні «Інтермеццо», а в жовтні 2019 року відродилися у форматі «Клубу анонімних авторів». Сьогодні «Літературна майстерність» є місцем для тих, хто прагне вдосконалювати свої творчі навички та розвивати літературний талант», — ділиться Ясенчук.

Менторкою та організаторкою клубу є Ірина Морська — чернігівська письменниця та учасниця Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України».

Долучитись до занять запрошують всіх, незалежно від віку та навичок — адже займатися поезією або прозою здатна будь-яка людина, не зважаючи на вік, фах, посаду, досвід, наявність публікацій чи перемоги конкурсах словесності.

«На зустрічах ми знайомимось, спілкуємося та виконуємо творчі завдання. А згодом створюємо та обговорюємо між собою перші проби пера. Ми вчимося викладати свої емоції на папері, долати страх та розвивати творче мислення. Окремо працюємо й над редагуванням творів, колективно обговорюємо та вдосконалюємо, а також організовуємо літературні читання власного доробку», — зазначають організатори.

Учасники Клубу не просто розвивають власні навички у колі творчих чернігівців — нещодавно вони видали колективну збірку поетичних та прозових творів. Альманах присвятили пʼятиріччю діяльності спільноти.

Наступну зустріч Клубу проведуть у суботу, 7 вересня, о 14:30. Заняття Клубу проводять на базі освітньо-культурного Гончаренко центр, що на вулиці Шевченка, 9. Для уточнення деталей можна звертатися за номером +380672761715.

«Запрошуємо всіх охочих, хто відчуває жагу до мистецтва слова, приєднатися до нашої теплої спільноти чернігівських авторів. Не важливо, досвідчений ви письменник, чи новачок — кожен знайде тут підтримку та натхнення», — додають у Гончаренко центрі Чернігів.

Додамо, Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього.



 

Останні новини Чернігівщини

У Прилуках поліцейські викрили чоловіка, який незаконно отримав лікарські наркотичні засоби на 500 тисяч гривень для подальшого збуту 11:50

Співробітники відділу кримінальної поліції встановили схему, за якою 34-річний місцевий мешканець систематично здобував «товар» для наркоторгівлі. Впродовж 2021-2023 років зловмисник отримав у медзакладах майже 500 блістерів обмежених в обігу таблеток метадону.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:47

Протягом минулої доби зареєстровано 79 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 4 дорожньо-транспортні пригоди та 74 пожежі. Внаслідок цих подій 5 осіб постраждали.

На Чернігівщині браконьєр за допомогою електроструму наловив 83 кг риби на понад 180 тис.грн 11:15

15 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення рибоохоронного рейду на водоймах Прилуцького району викрито грубе порушення Правил рибальства.

“Rock залежність” у філармонійному центрі 09:13

Зануритися в море енергії та драйву рок-концерту, де потужні гітарні рифи поєднуються з пристрасними звуками рояля, віолончелі, скрипки, запросили чернігівських глядачів учасники харківського проєкту “Rock залежність”.

Виключення з реєстру єдиного податку за порушення умов діяльності 09:07

Щодо анулювання реєстрації платника єдиного податку шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі не виконання обов’язку щодо виключення заборонених видів діяльності або переходу на сплату інших податків і зборів

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини