Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:08:31

Відкриття персональної виставки робіт заслуженого майстра народної творчості України Андрія Каменецького

09.11.2021   15:00Агенцiя

Відкриття персональної виставки робіт заслуженого майстра народної творчості України Андрія Каменецького «Золоті руки майстра різьбяра», приуроченої 25-річчю професійної діяльності майстра, відбудеться 9 листопада о 15.00.

джерело

Андрій Григорович Каменецький народився 10 лютого 1974 року в с. Гончарівському Чернігівського району Чернігівської області. В 1992 році закінчив Чернігівське середнє професійно-технічне училище № 10 за спеціальністю столяр, різьбяр по дереву і бересті. З 1995 року єпочесним членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України.
Андрій Григорович – знаний майстер в Україні – переможець президентського гранту серед творчої молоді України 2007 року, нагороджений Указом Президента України державною нагородою – орденом за «За заслуги» ІІІ ступеня. У 2009 роціУказом Президента України йому присвоєно почесне звання «Заслужений майстер народної творчості України».
В його біографічному доробку є безліч відзнак: лауреат премії імені М.Коцюбинського, лауреат Всеукраїнської премії ім. К. Широцького, володар срібної медалі Академії мистецтв України та відзнаки «За збереження народних традицій та народної культури».
З 2017 року працює керівником студії декоративної різьби в Комунальному закладі «Обласний центр народної творчості» Чернігівськоїобласної ради, але свій творчий шлях в культурі керівником гуртка з дереворізьблення розпочав ще у 1996 році і на сьогоднішній день має 25 років досвіду в культурі.
На заняттях майстер знайомить своїх студійців з давніми традиціями народного мистецтва, навчає створювати орнаментальний малюнок, виконувати геометричну та рельєфну різьбу на скриньках, баклажках, тарелях, ковшах. Творчою наполегливістю керівник студії надихає і захоплює своїх вихованців. Особливу увагу в роботі з дітьми надає відродженню та розвитку традицій художнього різьблення по дереву Чернігівського Полісся.
Народний майстер володіє техніками об’ємного, плоско-рельєфного, тригранно-виїмчастого різьблення, токарства, столярства. Він є учасником всеукраїнських, регіональних, обласних виставок народного мистецтва, етно-мистецьких свят, симпозіумів, мистецьких вернісажів. Досконало володіє багатьма техніками дереворізьблення. Його творчі доробки внесено до Національного та Обласного списків елементів нематеріальної культурної спадщини України.
Роботи Андрія Григоровича експонуються в Батуринському Національному історико-культурному заповіднику «Гетьманська столиця», Національному історико-культурному заповіднику «Чигирин», Любецькомуісторико-археологічному музейному комплексі «Древній Любеч», Чернігівському обласному історичному музеї ім. В.Тарновського

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини