Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:28:20

Презентація книг, виданих до 120-річчя від дня народження Олександра Саєнка

17.06.2021   15:00Агенцiя

17 червня Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана (вул. Музейна, 6) запрошує на презентацію книг, виданих до 120-річчя від дня народження Олександра Саєнка, яка відбудеться у відділі сучасного мистецтва художнього музею.
1. Мистецькі традиції династії Саєнків у контексті української образотворчості ХХ – початку ХХІ століть: зб. наук. ст. (До 120-річчя від дня народження укр. мистця Олександра Саєнка) / [голов. ред. Личковах В.]. – Харків: Контраст, 2020. – 240 с.: іл.
Збірник укладено за матеріалами Всеукраїнської наукової конференції «Творчість мистецької династії Саєнків у контексті української образотворчості ХХ – початку ХХІ століть», що відбулась у Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана в грудні 2019 року.
2. Саєнко Н. Пам’ять роду: Епістолярії родини Саєнків. 1886–2020 / Ніна Саєнко. – Харків: Вид-во «Контраст», 2021. – 648 с.: 268 іл.
У книзі представлено епістолярну спадщину (1886–2020) роду славетного мистця Олександра Саєнка, яка ілюструє скарбницю традицій родоводу в широкій панорамі життя українського народу. Уперше друкуються листи Олександри Білозерської-Куліш (Ганни Барвінок), Андроника Лазарчука, Василя Кричевського, Сергія Устименка, Михайла Дерегуса, Василя Касіяна, Михайла Стельмаха, документи з архіву родини Саєнків.
3. Золоте перевесло: Мистецька династія Саєнків у музеях України / авт. концепції і упоряд.: Н. Саєнко, О. Майданець-Баргилевич. – Київ: ВД «АДЕФ-Україна, 2021. – 312 с.: 420 іл.
У книзі представлено матеріали Всеукраїнського проєкту «Золоте перевесло мистецької династії Саєнків», який було здійснено у 2019 році до 120-річчя від дня народження славетного українського мистця Олександра Саєнка на державному рівні у музеях Києва, Харкова, Борзни (Чернігівська область), Канева та Чернігова. Під час ювілейного вшанування пам’яті Маестро відбулись художні виставки творчої династії Саєнків, урочисті вечори, конкурси, пленери, презентації фільмів та мистецьких видань про творчість Олександра Саєнка, круглі столи, наукова конференція «Творчість мистецької династії Саєнків у контексті української образотворчості ХХ – початку ХХІ століть».
Видання складають серію книг (трилогію), присвячену 120-річчю від дня народження Олександра Саєнка.Книги розраховані на мистецтвознавців, культурологів, музейних працівників, всіх, хто цікавиться українською культурою та мистецтвом.
Початок о 15:00
Вхід вільний.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини