Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:45:49

Презентація книг, виданих до 120-річчя від дня народження Олександра Саєнка

17.06.2021   15:00Агенцiя

17 червня Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана (вул. Музейна, 6) запрошує на презентацію книг, виданих до 120-річчя від дня народження Олександра Саєнка, яка відбудеться у відділі сучасного мистецтва художнього музею.
1. Мистецькі традиції династії Саєнків у контексті української образотворчості ХХ – початку ХХІ століть: зб. наук. ст. (До 120-річчя від дня народження укр. мистця Олександра Саєнка) / [голов. ред. Личковах В.]. – Харків: Контраст, 2020. – 240 с.: іл.
Збірник укладено за матеріалами Всеукраїнської наукової конференції «Творчість мистецької династії Саєнків у контексті української образотворчості ХХ – початку ХХІ століть», що відбулась у Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана в грудні 2019 року.
2. Саєнко Н. Пам’ять роду: Епістолярії родини Саєнків. 1886–2020 / Ніна Саєнко. – Харків: Вид-во «Контраст», 2021. – 648 с.: 268 іл.
У книзі представлено епістолярну спадщину (1886–2020) роду славетного мистця Олександра Саєнка, яка ілюструє скарбницю традицій родоводу в широкій панорамі життя українського народу. Уперше друкуються листи Олександри Білозерської-Куліш (Ганни Барвінок), Андроника Лазарчука, Василя Кричевського, Сергія Устименка, Михайла Дерегуса, Василя Касіяна, Михайла Стельмаха, документи з архіву родини Саєнків.
3. Золоте перевесло: Мистецька династія Саєнків у музеях України / авт. концепції і упоряд.: Н. Саєнко, О. Майданець-Баргилевич. – Київ: ВД «АДЕФ-Україна, 2021. – 312 с.: 420 іл.
У книзі представлено матеріали Всеукраїнського проєкту «Золоте перевесло мистецької династії Саєнків», який було здійснено у 2019 році до 120-річчя від дня народження славетного українського мистця Олександра Саєнка на державному рівні у музеях Києва, Харкова, Борзни (Чернігівська область), Канева та Чернігова. Під час ювілейного вшанування пам’яті Маестро відбулись художні виставки творчої династії Саєнків, урочисті вечори, конкурси, пленери, презентації фільмів та мистецьких видань про творчість Олександра Саєнка, круглі столи, наукова конференція «Творчість мистецької династії Саєнків у контексті української образотворчості ХХ – початку ХХІ століть».
Видання складають серію книг (трилогію), присвячену 120-річчю від дня народження Олександра Саєнка.Книги розраховані на мистецтвознавців, культурологів, музейних працівників, всіх, хто цікавиться українською культурою та мистецтвом.
Початок о 15:00
Вхід вільний.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини